Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Q&A Houwersgroep

Hoe kun je er voor zorgen dat jouw omgeving zo coronaproof mogelijk is? Veel ondernemers hebben vragen over voedselveiligheid en hygiëne in deze tijd. Daarom organiseert Houwers Groep tot de bouwvak elke vrijdag een live Q&A op Facebook. Hier beantwoorden inspecteurs Jacco en Silvio alle vragen.

De eerstvolgende Q&A staat gepland voor vrijdag 19 juni om 10.00 uur en wordt verzorgd door Silvio. Het thema is desfectiemiddelen. De Q&A is vrij toegankelijk op Facebook en duurt ongeveer een half uurtje. Iedereen kan zijn vragen stellen. Dat kan vooraf in een privébericht naar de Houwers Groep of onder ger kopje discussie van het event. En natuurlijk live tijdens de sessie.

Houwers Groep organiseert de live Q&A's omdat het inspectiebedrijf merkt dat er in deze coronatijd veel vragen binnenkomen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid, maar ook coronagerelateerde vragen. Op deze manier, via live sessies op Facebook, worden deze vragen op een toegankelijke manier behandeld. De Q&A's zijn voor iedereen toegankelijk: voor ondernemers, medewerkers en consumenten.

De vorige Q&A vond plaats op 12 juni en had als thema BBQ. Hierbij ging inspecteur Jacco in op onder andere kruisbesmetting en voedselvergiftiging door rauw vlees. Je kunt deze Q&A terugkijken op de Facebookpagina van Houwers Groep of lees het verslag op de website.

Lees ook
NVWA maakt inspectieresultaten openbaar - óók van ijssalons

NVWA maakt inspectieresultaten openbaar - óók van ijssalons

Vanaf 1 september start de NVWA de openbaarmaking van de inspectieresultaten op basis van de Gezondheidswet. De resultaten van alle Nederlandse horecalocaties worden daarmee zichtbaar gemaakt. Dit gebeurt online, op een speciale website van de NVWA.

Bakeplus verschuift Open Huis naar 2021

Bakeplus verschuift Open Huis naar 2021

Bakeplus heeft vanwege het coronavirus besloten om het Open Huis te verplaatsen naar het voorjaar van 2021. Hoewel evenementen binnen de anderhalvemeter samenleving weer zijn toegestaan, moeten bijeenkomsten met grote groepen mensen worden voorkomen. Daarom verschuift Bakeplus het evenement naar maandag 1 maart 2021.

World Chocolate Masters één jaar uitgesteld

World Chocolate Masters één jaar uitgesteld

De vakwedstrijd World Chocolate Masters wordt een jaar uitgesteld. De aftrap van de wedstrijd vindt nu plaats in maart 2021, gevolgd door nationale selectiewedstrijden. De finale is in oktober 2022 in Parijs.