Echte Bakker start Leonidas Concept Chocoatelier

EINDHOVEN – Echte Bakker De Vocht gaat een samenwerking aan met de Belgische chocoladeformule Leonidas. In de nieuwe winkel van de bakker aan de Heezerweg in Eindhoven, presenteert De Vocht naast brood en banket, ook bonbons van Leonidas.

Het gaat om een shop-in-shopconcept onder de naam ‘Concept Chocolatier’. Leonidas hoopt op deze manier met meer Echte Bakkers in zee te gaan. “Het is onze ambitie om snel door te groeien in Nederland”, stelt Rob Tolboom, country manager bij Leonidas. “

Concept

In het Concept Chocolatier worden warme kleuren, mooie materialen en sfeerfoto’s gebruikt. “Helemaal passend bij de ambachtelijke uitstraling van de rest van de winkel”, zegt Godfried de Vocht die in totaal vier winkels heeft. De bakker kiest voor een breed assortiment Leonidas-bonbons: een basiskeuze, aangevuld met seizoenschocolade, zoals voor Pasen. In de presentatie is ook ruimte voor cadeauverpakkingen.

Basis

De basis van alle Leonidas-pralines is echte, Belgische chocolade gemaakt van 100 procent pure cacaoboter, verse room en melk, stelt de Belgische firma. Voor de vulling van de bonbons worden onder meer hazelnoten uit Turkije gebruikt, Morello-kersen uit de Périgord, amandelen uit Italië en sinaasappels uit Valencia.

Reacties

Volgens De Vocht reageren zijn klanten goed op het Leonidas-aanbod. “Klanten die hier voor het eerst binnenkwamen, zeiden meteen: ‘Lekker, je hebt ook bonbons van Leonidas!’”, vertelt hij. Volgens de bakker passen de bonbons bij wat hij als bakker wil uitstralen: verse, ambachtelijke producten, die met veel liefde zijn bereid. Verder is de merkkracht van Leonidas groot. Dat zorgt er voor dat er nog meer mensen naar mijn winkel komen.”

Eerste winkel

Leonidas is sinds 1968 actief in Nederland. De eerste winkel opende toen in Roosendaal. Momenteel telt de chocolatier meer dan tweehonderd (franchise)vestigingen in Nederland, plus een zaak in de Markthal in Rotterdam.

Lees ook
Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022 zit er weer op. Vijf dagen lang stond Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie. Met 950 merken, 3000 zakelijke ontmoetingen en bezoekers uit meer dan 80 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle editie.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.