Echte Bakker start Leonidas Concept Chocoatelier

EINDHOVEN – Echte Bakker De Vocht gaat een samenwerking aan met de Belgische chocoladeformule Leonidas. In de nieuwe winkel van de bakker aan de Heezerweg in Eindhoven, presenteert De Vocht naast brood en banket, ook bonbons van Leonidas.

Het gaat om een shop-in-shopconcept onder de naam ‘Concept Chocolatier’. Leonidas hoopt op deze manier met meer Echte Bakkers in zee te gaan. “Het is onze ambitie om snel door te groeien in Nederland”, stelt Rob Tolboom, country manager bij Leonidas. “

Concept

In het Concept Chocolatier worden warme kleuren, mooie materialen en sfeerfoto’s gebruikt. “Helemaal passend bij de ambachtelijke uitstraling van de rest van de winkel”, zegt Godfried de Vocht die in totaal vier winkels heeft. De bakker kiest voor een breed assortiment Leonidas-bonbons: een basiskeuze, aangevuld met seizoenschocolade, zoals voor Pasen. In de presentatie is ook ruimte voor cadeauverpakkingen.

Basis

De basis van alle Leonidas-pralines is echte, Belgische chocolade gemaakt van 100 procent pure cacaoboter, verse room en melk, stelt de Belgische firma. Voor de vulling van de bonbons worden onder meer hazelnoten uit Turkije gebruikt, Morello-kersen uit de Périgord, amandelen uit Italië en sinaasappels uit Valencia.

Reacties

Volgens De Vocht reageren zijn klanten goed op het Leonidas-aanbod. “Klanten die hier voor het eerst binnenkwamen, zeiden meteen: ‘Lekker, je hebt ook bonbons van Leonidas!’”, vertelt hij. Volgens de bakker passen de bonbons bij wat hij als bakker wil uitstralen: verse, ambachtelijke producten, die met veel liefde zijn bereid. Verder is de merkkracht van Leonidas groot. Dat zorgt er voor dat er nog meer mensen naar mijn winkel komen.”

Eerste winkel

Leonidas is sinds 1968 actief in Nederland. De eerste winkel opende toen in Roosendaal. Momenteel telt de chocolatier meer dan tweehonderd (franchise)vestigingen in Nederland, plus een zaak in de Markthal in Rotterdam.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

De overstroming in de zomer van 2021 in Valkenburg, trof ook het bedrijf van ijsmaker Ferry Philippi. Zijn ijssalon annex bakkerij en lunchroom kwam onder water te staan. Gedreven door zijn passie voor het ijs maken, pakte Philippi vorig voorjaar de draad weer op. Met de nieuwe naam Smaakmakerij Botterweck kreeg het familiebedrijf een tweede leven.

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Het chocolademerk Coco & Sebas neemt zestien winkels van Leonidas over. Het Brabantse bedrijf heeft overeenstemming bereikt over de doorstart van de locaties met de curator van Handelsonderneming Min B.V., die de Leonidas-winkels exploiteerde. Ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels krijgen een doorstart. Ook het hoofdkantoor en de...

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.