Nieuws
David's Gelato

De Goudse ijssalon David’s Gelato ontwikkelde voor het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) speciaal eiwitrijk ijs. Dit ijs is bedoeld voor patiënten die ondervoed zijn. “IJs is een lekkere versnapering, die ook bij een verminderde eetlust vaak goed wordt gewaardeerd en makkelijk weg te krijgen is” aldus diëtiste Maureen Scholten tegen het Gouds Dagblad.

David Hoppenbrouwers van David’s Gelato vertelt: “Water- en roomijs bevatten geen of niet veel eiwit. Door de toevoeging van collageen aan het ijs is het gelukt om een eiwitrijk én smakelijk tussendoortje te ontwikkelen”. Het ijs heeft de naam David’s Gelato Vita. Het is verschillende smaken verkrijgbaar. Bij het maken van het ijs houdt Hoppenbrouwers ook rekening met voedselallergieën.

Hoppenbrouwers volgde de opleiding tot ijsmeester in Bologna. In 2013 startte hij met leveringen aan de horeca en opende in 2015 de salon in Gouda. Het ijs wordt dagelijks vers bereid in de ijskeuken in Reeuwijk. David’s Gelato werkt uitsluitend met verse en eerlijke producten. Er worden zelf-ontwikkelde recepturen gebruikt in de meest uiteenlopende combinaties.

Bron: Gouds Dagblad

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *