Nieuws

Ben & Jerry’s Scoop Shop opent de deuren

Ben&Jerry's scoop shop

Vandaag, 20 juli, opent in Rotterdam de Ben & Jerry’s Scoop Shop. Naast het bekende ijs kunnen bezoekers hier ook chunk shakes, sundaes en waffle cones krijgen. Voor Ben & Jerry’s is betrokkenheid bij de lokale gemeenschap belangrijk. Daarom slaat het de handen ineen met verschillende sociaal-georiënteerde ondernemingen voor de in Rotterdam gevestigde winkel.

Lokale betrokkenheid

De brownies, blondies en chocolate-chip koekjes zijn afkomstig van De Bakkerswerkplaats: een veilige en inspirerende werkomgeving voor mensen die in een normale werkomgeving niet mee kunnen komen, bijvoorbeeld door een sociale of verstandelijke beperking.

De koffiebonen komen van Heilige Boontjes, een koffiemerk dat jongeren helpt te re-integreren in de arbeidsmarkt door koffie te branden. Het Rotterdamse creatieve bureau Venour heeft de kleurrijke muurschilderingen verzorgd om het verhaal van Ben & Jerry’s terug te laten komen in de winkel.

Ben & Jerry’s Scoop Shop

De menukaart van de de Scoop Shop bestaat uit (vegan) milkshakes, chunk shakes, sundaes en versgebakken waffle cones. Daarnaast zijn er meer dan vijftien Ben & Jerry’s smaken te proeven, waaronder de drie onlangs geïntroduceerde Non-Dairy vegan smaken. Het ijs komt rechtstreeks uit de Ben & Jerry’s ijsfabriek in Hellendoorn. Hier worden al jaren alle Fairtrade ijsjes voor heel Europa gemaakt en grazen de enige echte Ben & Jerry’s koeien.

Free Scoop Day

De deuren van de Scoop Shop openen op vrijdag 20 juli van 11.00-23:00 op de Witte de Withstraat 39A in Rotterdam. Op 25 juli viert Ben & Jerry’s de opening met alle fans met een speciale Free Scoop Day. Tussen 14:00 en 20:00 uur worden er scoops uitgedeeld in de Scoop Shop aan alle ijsliefhebbers in Rotterdam.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *