Ben & Jerry’s Scoop Shop opent de deuren

Vakblad IJS!_Ben&Jerry's scoop shop

Vandaag, 20 juli, opent in Rotterdam de Ben & Jerry’s Scoop Shop. Naast het bekende ijs kunnen bezoekers hier ook chunk shakes, sundaes en waffle cones krijgen. Voor Ben & Jerry’s is betrokkenheid bij de lokale gemeenschap belangrijk. Daarom slaat het de handen ineen met verschillende sociaal-georiënteerde ondernemingen voor de in Rotterdam gevestigde winkel.

Lokale betrokkenheid

De brownies, blondies en chocolate-chip koekjes zijn afkomstig van De Bakkerswerkplaats: een veilige en inspirerende werkomgeving voor mensen die in een normale werkomgeving niet mee kunnen komen, bijvoorbeeld door een sociale of verstandelijke beperking.

De koffiebonen komen van Heilige Boontjes, een koffiemerk dat jongeren helpt te re-integreren in de arbeidsmarkt door koffie te branden. Het Rotterdamse creatieve bureau Venour heeft de kleurrijke muurschilderingen verzorgd om het verhaal van Ben & Jerry’s terug te laten komen in de winkel.

Ben & Jerry’s Scoop Shop

De menukaart van de de Scoop Shop bestaat uit (vegan) milkshakes, chunk shakes, sundaes en versgebakken waffle cones. Daarnaast zijn er meer dan vijftien Ben & Jerry’s smaken te proeven, waaronder de drie onlangs geïntroduceerde Non-Dairy vegan smaken. Het ijs komt rechtstreeks uit de Ben & Jerry’s ijsfabriek in Hellendoorn. Hier worden al jaren alle Fairtrade ijsjes voor heel Europa gemaakt en grazen de enige echte Ben & Jerry’s koeien.

Free Scoop Day

De deuren van de Scoop Shop openen op vrijdag 20 juli van 11.00-23:00 op de Witte de Withstraat 39A in Rotterdam. Op 25 juli viert Ben & Jerry’s de opening met alle fans met een speciale Free Scoop Day. Tussen 14:00 en 20:00 uur worden er scoops uitgedeeld in de Scoop Shop aan alle ijsliefhebbers in Rotterdam.

Lees ook
Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie...

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Op vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is zondag het officiële startschot gegeven voor Beko IJs. In de conceptstand van Beko sneed Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie, een geboortetaart van ijs met lichtblauwe muisjes aan. Meesterijsbereider Hans Kennis, nauw betrokken bij de ontwikkeling van het totaalconcept Beko IJs, verraste...

Het grootste IJsontbijt van Nederland

Het grootste IJsontbijt van Nederland

Om het ijsseizoen officieel te openen, trakteren de beste ijs-bereiders van Nederland op een IJsontbijt. Op Bakkersvak kunnen bezoekers aanschuiven op dinsdag 12 maart om 10.00 uur in de EvenementenhalGorinchem. De Meester-ijsbereiders serveren dan een ontbijt, volledig bereid van Ambachtelijk ijs. Het ijsontbijt wordt aangeboden door het...