Kunstenaars en chocolatiers bundelen creativiteit

Op de Wereldtentoonstelling in Milaan is het Belgisch paviljoen gestart met de Brussels week. De start is gevierd met de officiële opening van het kunstproject ‘Una grande abbuffata’. Voor dit project hebben vijf Belgische duo’s, van bekende kunstenaars en meester-chocolatiers, hun creativiteit gebundeld om kunstwerken te vervaardigen uit de Belgische chocolade van Callebaut.

  • Kunstproject

De non-profitorganisatie Gluon heeft het kunstproject in het leven geroepen. Gluon is een non-profitorganisatie die ondernemers, kunst en wetenschap dichter bij elkaar wil brengen. Met dit project wil het Belgische paviljoen de status van Brussel, als wereldwijde hoofdstad van chocolade, in de verf zetten.

  • Chocolate Lab

In samenwerking met Callebaut zette Gluon een ‘Chocolate Lab’ op. “In het Lab experimenteerde de Belgische kunstenaars en meester-chocolatiers met de laatste technieken, productinnovaties en technologieën als 3D printing”, vertelt Callebaut. Het centrale thema was ‘van boon tot chocolade’. “Daarvoor putten de kunstenaars inspiratie uit het Beanology-verhaal van Callebaut.” Callebaut maakt in Wieze meer dan 100 jaar chocolade. “Ik neem daarbij het volledige proces van mijn rekening: van de cacaoboon tot de chocolade.” “We waren meteen enthousiast om het initiatief van Gluon te ondersteunen”, vertelt Pascale Meulemeester, Vice President Global Gourmet Brands & Marketing van Barry Callebaut. “Callebaut maakt al meer dan 100 jaar chocolade in Wieze. De kennis en expertise die we in die jaren hebben opgebouwd delen we graag. Dit project toont nog maar eens aan hoeveel creativiteit, innovatie en vernieuwing er nog steeds mogelijk is binnen het chocolade-ambacht.”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

De overstroming in de zomer van 2021 in Valkenburg, trof ook het bedrijf van ijsmaker Ferry Philippi. Zijn ijssalon annex bakkerij en lunchroom kwam onder water te staan. Gedreven door zijn passie voor het ijs maken, pakte Philippi vorig voorjaar de draad weer op. Met de nieuwe naam Smaakmakerij Botterweck kreeg het familiebedrijf een tweede leven.

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Het chocolademerk Coco & Sebas neemt zestien winkels van Leonidas over. Het Brabantse bedrijf heeft overeenstemming bereikt over de doorstart van de locaties met de curator van Handelsonderneming Min B.V., die de Leonidas-winkels exploiteerde. Ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels krijgen een doorstart. Ook het hoofdkantoor en de...

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.