Kunstenaars en chocolatiers bundelen creativiteit

Op de Wereldtentoonstelling in Milaan is het Belgisch paviljoen gestart met de Brussels week. De start is gevierd met de officiële opening van het kunstproject ‘Una grande abbuffata’. Voor dit project hebben vijf Belgische duo’s, van bekende kunstenaars en meester-chocolatiers, hun creativiteit gebundeld om kunstwerken te vervaardigen uit de Belgische chocolade van Callebaut.

  • Kunstproject

De non-profitorganisatie Gluon heeft het kunstproject in het leven geroepen. Gluon is een non-profitorganisatie die ondernemers, kunst en wetenschap dichter bij elkaar wil brengen. Met dit project wil het Belgische paviljoen de status van Brussel, als wereldwijde hoofdstad van chocolade, in de verf zetten.

  • Chocolate Lab

In samenwerking met Callebaut zette Gluon een ‘Chocolate Lab’ op. “In het Lab experimenteerde de Belgische kunstenaars en meester-chocolatiers met de laatste technieken, productinnovaties en technologieën als 3D printing”, vertelt Callebaut. Het centrale thema was ‘van boon tot chocolade’. “Daarvoor putten de kunstenaars inspiratie uit het Beanology-verhaal van Callebaut.” Callebaut maakt in Wieze meer dan 100 jaar chocolade. “Ik neem daarbij het volledige proces van mijn rekening: van de cacaoboon tot de chocolade.” “We waren meteen enthousiast om het initiatief van Gluon te ondersteunen”, vertelt Pascale Meulemeester, Vice President Global Gourmet Brands & Marketing van Barry Callebaut. “Callebaut maakt al meer dan 100 jaar chocolade in Wieze. De kennis en expertise die we in die jaren hebben opgebouwd delen we graag. Dit project toont nog maar eens aan hoeveel creativiteit, innovatie en vernieuwing er nog steeds mogelijk is binnen het chocolade-ambacht.”

Lees ook
Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022 zit er weer op. Vijf dagen lang stond Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie. Met 950 merken, 3000 zakelijke ontmoetingen en bezoekers uit meer dan 80 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle editie.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.