Bakeplus brengt 'keurmerk'-ijssalons in kaart

bakeplus kaart van nl

HAAFEN - De ijssalons die zich hebben aangesloten bij de 100% Bewust-keurmerkcampagne van Bakeplus, zijn in kaart gebracht. Al meer dan 100 ijssalons staan op de kaart van Nederland. Deze ondernemers kozen ervoor om aan hun ijs de keurmerken NL melkproduct, 100% NL suiker en CO2 Bewust Ingekocht mee te geven.

100% NL melkproduct geeft aan dat de ijsbereider voor de productie van zijn melk-/roombasis uitsluitend gebruikmaakt van in Nederland geproduceerde melk. 100% NL suiker duidt dat de ijsbereider voor het maken van ijsbasismixen – melk-, room- en sorbetbasismix- uitsluitend gebruik maakt van in Nederland geproduceerde suiker. CO2 Bewust Ingekocht staat voor het feit dat de ijsbereider z’n grondstoffen laten aanleveren middels één stop. Vanuit CO2 -milieuoogpunt kan worden gesteld dat deze ijssalon maatschappelijk verantwoord ondernemen nastreeft.

 
Lees ook
Bakeplus helpt de startende ijsbereider

Bakeplus helpt de startende ijsbereider

In juli 2017 opende Xander Struijk IJshoeve Sloten. Een verrassende carrièrekeuze voor de voormalig student tandheelkunde. Nog geen twee jaar na de opening werd IJshoeve Sloten opgenomen in de lijst van vijftien beste ijssalons van Amsterdam. “Ik krijg dezelfde waardering als de grote familiebedrijven, dat voelt goed voor een beginneling.”

Amandel ananasijs met caramel

Amandel ananasijs met caramel

In de decembermaand denkt iedereen bij amandelen aan amandelspijs in staven en stollen, maar amandelen zijn zeker ook voor uw ijs een prachtige smaak. Wij combineren in dit ijsrecept de amandel met het zoete van ananas. Laat u verrassen!

Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

De tijd van de zomerkoninkjes komt er weer aan! Aardbeien en rabarber vormen een mooie combinatie in sorbet ijs. En een vleugje kaneel zorgt voor een nostalgische twist.