AD-test over ijshoorntjes uit supermarkt

13 juli 2023 Bianca Roemaat

Het Algemeen Dagblad publiceert deze maand een artikel met daarin de resultaten van een ijsjestest welke op 12 juli plaatsvond bij ijssalon Luciano in Wassenaar.

In totaal werden er blind zeven ijshoorntjes met vanille-ijs, chocolade en een topping van nootjes uit de supermarkt getest door drie proevers.

Testpanel

Het testpanel bestond uit SVH Meesterijsbereiders Hidde de Brabander (manager IJscentrum) en Luc Blok (eigenaar Luciano ijssalons en voorzitter van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders) en Bianca Roemaat (redactiecoördinator Vakblad IJs! en freelance culinair journalist).

Winnaar

Op basis van verschillende aspecten zoals smaak en kwaliteit van de ingrediënten werden de handijsjes beoordeeld en gaven de proevers een cijfer. Welk supermarktijsje er uiteindelijk als winnaar uit de bus komt, onthult het Algemeen Dagblad in een publicatie die deze maand verschijnt.

AD-ijstest

De redactie van het Algemeen Dagblad test regelmatig (retail)producten onder het motto ‘Voor jou getest’. In het verleden organiseerde het AD regelmatig ijstesten waarbij ijssalons werden bezocht en beoordeeld. Die zorgden regelmatig voor opschudding in de ijsbranche. In plaats van het testen van ijs en andere producten zoals haring, friet en koffie bij mkb-ers, laat de krant nu producten uit de supermarkt met elkaar vergelijken.

Altijd op de hoogte blijven?