New Yorkse ijssalon serveert bolletjes gitzwart ijs

6 september 2016

NEW YORK - IJssalon Morgenstern's Finest Ice Cream uit New York heeft zwart ijs op de kaart gezet. De kleur ontstaat door het gebruik van de as van een kokosnoot. Het blijkt dat de schil van een verkoolde kokosnoot zich omzet tot actieve houtskool en daarvan wordt beweerd dat het positieve gezondheidseffecten heeft.

Kokosnootas

De ijsmaker gebruikt de kokosnootas niet alleen voor de diepzwarte kleur, maar ook voor de rijke kokossmaak. Om tot dit zwarte kokosijs te komen, combineert hij kokosvlokken, kokosmelk, kokoscream en kokosas met elkaar om tot een ultiem smaakvol ijsje te komen.

Poeder

Het ijs, genaamd Coconut Ash, is zo diepzwart van kleur dat bij het eten van dit ijsje ook je tanden en tong zwart kleuren. Voor wie zelf aan de slag wil gaan met actieve kool, kan het poeder online bestellen en toevoegen aan baksels. Bijvoorbeeld voor het maken van zwart brood en macarons.

  [embed]

Altijd op de hoogte blijven?