100 procent natuurlijk ijs van groente en fruit

30 maart 2017

&Samhoud food introduceert 100 procent natuurlijk ijs van groente en fruit. Michelinsterren chef Moshik Roth ontwikkelde deze biologische ijsjes. Ook zit er minder suiker in de ijsjes.

Groentenijs

Volgens Roth eet slechts twee procent van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. "Ik ben daarom altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden met groente en afgelopen jaar viel mijn oog op ijs. Het aanbod zit vaak vol suiker, vet en onnatuurlijke toevoegingen. Wij hebben nu ijs ontwikkeld van biologisch groente en fruit, met alleen een vleugje honing."

Komkommer Limoen en Sinaasappel Wortel

Roth maakt het groentenijs ambachtelijk in twee toegankelijke smaken: Komkommer Limoen en Sinaasappel Wortel. Zowel volwassenen én kinderen beoordeelden het ijs positief. “De uitdaging met groente is dat het van nature minder zoet is. Daarom is de combinatie gezocht met fruit en een vleugje honing”, aldus Roth. Om Nederland te laten wennen aan minder suiker is gekozen voor een lagere Brix-waarde (suikergehalte) dan gemiddeld. De ijsjes bevatten daardoor slechts 27 en 31 calorieën.

 

Altijd op de hoogte blijven?