Vakblad IJs - editie 47

Vakblad IJs! - editie 47-2019

  • Lorenzo IJssalon overwintert met oliebollen
  • Sonneclaer verkoopt vooral aan horeca
  • IJscentrum klaar voor nieuwe start
  • Grondstof belicht: Hoe snel smelt ijs?
  • IJs in tankstation: kans voor de ijsbereider 
  • Meer verdieping dankzij het meesterschap
  • Luuk Schaper is jong en ambitieus
  • Meetbare effecten van je Facebookpagina
  • IJssalon belicht: Borgo Gelato in Antwerpen
  • Recept: Chocolade ijs met peer en cranberry

Rubrieken

  • Column Leon Kees
  • Nieuws in beeld
  • VAIJ Nieuws van de Vereniging
  • Column Financieel
  • Uit de branche
In deze editie
Pure chemie bij 'Borgo Gelato'

Pure chemie bij 'Borgo Gelato'

In het Antwerpse Borgerhout bevindt zich ruim twee jaar de ijssalon van Koen Speltincx, ‘Borgo Gelato’. De eigenaar, die na dertien jaar werken als verpleger een burn-out kreeg, was altijd al een echte Italiëliefhebber. Toen hij thuis zat, begon hij daarom ook uit interesse met een Basiscursus Gelato aan de Carpigiani University. Zijn passie voor ijs...

Zeven dagen per week gebak, chocolade en ijs - Luuk Schaper is jong, doelgericht  en ambitieus

Zeven dagen per week gebak, chocolade en ijs - Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak.