Zeven dagen per week gebak, chocolade en ijs - Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Luux 1_foto Naomi Heidinga

“We zijn al door restaurants benaderd met de vraag of we geen ijs kunnen leveren. Nu lukt dat niet, het is te druk. Maar straks in de winter kan dat wel.” (foto: Naomi Heidinga) Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met ...
Dossiers
Lees ook
Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn...

Intelligentia Taste Rooms: innovatief, experimenteel en creatief

Intelligentia Taste Rooms: innovatief, experimenteel en creatief

Met een ijscoupe geïnspireerd op Japanse kersenbloesem won Intelligentia Taste Rooms uit Eindhoven de Gouden IJscreatie 2020. Wat maakt deze zaak op Strijp S, die is genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020, zo bijzonder?

Chielato’s geluk

Chielato’s geluk

“Het gaat goed”, zegt Chiel van Maurik, van Chielato’s in Huizen met opluchting in zijn stem. Zaterdag 14 maart ging hij voor het eerst dit seizoen open, zondag 15 maart om 18.00 uur moest hij weer dicht. “Als lid van de VAIJ en van een VOC-groep ben ik gelijk in overleg gegaan over wat er nog wel zou kunnen.”