Zeven dagen per week gebak, chocolade en ijs - Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Luux 1_foto Naomi Heidinga

“We zijn al door restaurants benaderd met de vraag of we geen ijs kunnen leveren. Nu lukt dat niet, het is te druk. Maar straks in de winter kan dat wel.” (foto: Naomi Heidinga) Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met ...
Dossiers
Lees ook
Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door

De Dutch Pastry Award en de Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door. Vanwege de corona vinden de wedstrijden dit jaar op 8 maart online plaats. De organisatie heeft een onderkomen gevonden bij het ZIN Inspiratie Lab van Sligro.

Oeters ijs kent droomstart

Oeters ijs kent droomstart

Oeters ijs draait een prima tweede jaar ondanks de coronacrisis. Deze winter opent de brasserie de deuren en volgend jaar worden de activiteiten van de ijskraam opgevoerd. De opening van een tweede ijssalon is een kwestie van tijd vertellen de Belgische zaakvoerders.

IJssalon Alessandro heeft warme uitstraling in alle seizoenen

IJssalon Alessandro heeft warme uitstraling in alle seizoenen

IJssalon Alessandro in Oss ging eind maart open na een grondige verbouwing. Wat voor interieurkeuzes maakte Alessandro de Marco (36)? Als derde generatie ijsmaker wil hij het productieproces laten zien van het Italiaanse schepijs, het erfgoed van zijn familie. “En ik wil een warme zaak, waar jong en oud zich het hele jaar door thuis voelen.”