Pure chemie bij 'Borgo Gelato'

11 december 2019

Foto: Caroline d'Hont

In het Antwerpse Borgerhout bevindt zich ruim twee jaar de ijssalon van Koen Speltincx, ‘Borgo Gelato’. De eigenaar, die na dertien jaar werken  als verpleger een burn-out kreeg, was altijd al een echte Italiëliefhebber. Toen hij thuis zat, begon hij daarom ook uit interesse met een Basiscursus Gelato aan de Carpigiani University. Zijn passie voor ijs in combinatie met een vrijgekomen pand in Borgerhout, was het startschot voor de succesvolle onderneming.

Om zijn bedrijf succesvol te houden, gaat Koen  wekelijks op zoek naar nieuwe recepten. Creativiteit en uniekheid zijn daarbij erg belangrijk. Zo maakte hij ijssmaken als ‘Thai coconut met chilipeper’, ‘moemoes rijsttaart’ en ‘aardbei-rode paprika’. Ook heeft hij weleens geëxperimenteerd met ‘Chebekia’, een type koekje wat tijdens de Ramadan gegeten wordt. Voor een klein prijsje kocht hij de gebroken koekjes van een Marokkaanse bakker en verwerkte dit in zijn ijs. Dit zogenaamde ‘ijs van de week’, valt erg in de smaak, vooral bij de multiiculturele mix van mensen waar Koen dagelijks mee te maken heeft. Om in de wintermaanden ook nog een beetje omzet te draaien, heeft hij een winterabonnement geïntroduceerd. Klanten die woonachtig zijn in Antwerpen kunnen zich hiervoor inschrijven en krijgen dan elke maand twee tot vier smaken ijs bezorgd.

Dit alles gebeurd op de bakfiets, want Koen is een milieubewuste ondernemer. Zo bedacht hij ook een manier om het koelwater van de ijsmachines te kunnen hergebruiken voor de afwas. Natuurlijk helpt hij de klant ook graag met een ecologische levensstijl. Daarom zorgt hij ervoor dat hij altijd vijf of zes verschillende vegan smaken ijs in de vitrine heeft liggen. Ook heeft hij diverse gluten- en lactosevrije varianten.

 

Meer weten over Koen Speltincx en zijn Borgo Gelato? Lees dan het complete artikel van Caroline d’Hont in Vakblad IJs 47-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €39,99 ex BTW voor het eerste jaar!

Altijd op de hoogte blijven?