Cocktail-ijs van Babbi

afbeelding cocktail

Helemaal van deze tijd: cocktail-ijs. Zodra de zon verschijnt, willen mensen buiten zitten, een ijsje eten en een drankje drinken. Verras je klanten eens en combineer deze wensen in een heus ijs-aperitief!

Het ijs-aperitief is de perfecte oplossing om iets nieuws en fris toe te voegen aan je ambachtelijk ijssalon. Probeer het Mojito ijs of de Spritz-sorbetto: je klanten willen daarna niet meer zonder!

Babbi raad de Happy hour mix Babbi aan: een complete basis die eenvoudig te bewerken is en waarmee het mogelijk is, door alleen water toe te voegen, delicate crèmige alcoholhoudende sorbets te maken die geconserveerd worden op de servicetemperatuur van traditioneel ijs.

Spritz-Sorbetto

  • Water                                       315 g
  • Prosecco                                  200 g
  • Babbi Happy Hour Mix        150 g
  • Aperol                                      125 g
  • Sinaasappelsap                      120 g
  • Sacharose                                 90 g
  •  

Bereiding

Meng de sacharose goed met de BABBI Happy Hour Mix, het Sinaasappelsap, de Prosecco en heel warm water toevoegen. Crèmig maken en ondertussen goed koude Aperol toevoegen.

Lees ook
Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Syberienne taartje

Syberienne taartje

IJstaarten passen perfect bij de wintermaanden en bij de daartoe behorende feestdagen. Wat is er tenslotte lekkerder dan een heerlijke ijstaart als dessert na het gourmetten met Sinterklaas of het kerstdiner? De ijstaarten kunnen zo simpel of zo extravagant gemaakt worden als u zelf wilt en het is de kans om u te profileren als vakman. Recept en foto's:...

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...