Zwart vanille-ijs en andere verrassingen op IBA

IBA (28)

Ambachtelijk schepijs en andere ijsconcepten, ijsmachines, vitrines en winkelinterieurs met ijs vormden een belangrijk onderdeel van IBA 2015: de grootste bakkerijbeurs ter wereld die van 12-17 september plaatsvond in München. Gelato is ook voor menig (banket)bakker en patissier een flinke omzetmaker. De ontwikkelingen op dit vlak gaan snel. Zo zijn ambachtelijk ijs op stok en slushes in alle soort en maten niet meer weg te denken.

Smaakverdieping

Ook qua smaken is er sprake van verdieping. Wat te denken van zwart vanille-ijs op de stand van Giovanni L. uit Kiel (Dld.): specialist in shop-in-shop ijsconcepten in patisseriewinkels. De firma levert ambachtelijk ijs bij het winkelconcept. Het is volgens Giovanni L. gemaakt van verse en hoogwaardige grondstoffen uit de regio. Aandacht voor de opmaak van de ijsbakken hebben ze ook. Giovanni L. koos op de IBA voor zeer luxe, hoog opgemaakte ijspresentaties. Over verleiding gesproken…

Natuurlijke siropen

Bij PreGel – ook vertegenwoordigd op de beurs – werden het assortiment Syrup Lounge getoond. Dit zijn fruitsiropen op basis van natuurlijke smaken waarmee een smoothy, shake of slush kan worden gepersonaliseerd. PreGel liet zien dat je met de siropen via één basis slush, allerlei verschillende smaken kunt aanbieden. In de ijssalon is slechts één machine nodig die de basis slush maakt. Voeg aan die basis een beetje Syrup Lounge toe van de gewenste smaak. Even roeren en de slush is klaar.

  • Bekijk hier wat we nog meer zagen op de IBA: