IJscafé Danice kiest voor gedurfd concept

13 april 2016

LEIDERDORP - Een ijssalon met een frisse inrichting die de kleuren van het ijs toont en een koffiebar die warm en trendy is. Deze twee tegenpolen werden door IJscafé Danice verenigd in een gedurfd concept. "Redie Totaalinrichting dacht heel goed met ons mee en heeft het toch maar voor elkaar gekregen hier één mooi geheel van te maken", zegt eigenaar Danny Bink.

In 2015 opende Danny Bink twee ijscafés, een in Leiderdorp en later een in Leiden. Om te bepalen wie de inrichting zou verzorgen nam hij een kijkje bij verschillende collega's. Toen bleek dat de ijssalons die hem het meest bevielen waren ingericht door Redie Totaalinrichting, was de keus al snel gemaakt.

Gevoel van thuis

Met Redie besprak Danny Bink zijn idee voor de combinatie van een lunchroom en een ijssalon. Danny Bink wilde een frisse inrichting, maar tegelijk een warme en trendy koffiehoek. "Mensen moeten zich hier thuis voelen, maar het mag niet oubollig overkomen", vertelt Danny Bink.

Nuttige contacten

Het contact met Redie is Danny Bink bijzonder goed bevallen. "Niet alleen als het gaat om de inrichting. Wat ik ook heel positief vond is dat Redie haar kennis in ons vakgebied ook gebruikt om ons in contact te brengen met andere partijen waar wij wat aan hadden. Degene die uiteindelijk bij ons het lichtplan heeft opgesteld was bijvoorbeeld aan ons voorgesteld door Redie. Net als degene bij wie we onze ijsmachines hebben gekocht."

Creatieve meedenker

"Ook toonde Redie zich creatief als het om meedenken gaat", gaat Danny Bink verder. "De stamtafel neemt bij de vestiging in Leiderdorp een belangrijke plaats in. De vraag was hoe die eruit moest komen te zien. Redie verraste ons met een ontwerp waarbij ons logo op een creatieve manier terugkwam in het blad. Dat gaf net de finishing touch die het nodig had."

Hippe huiskamer

De ijscafés van Danice moeten een hippe huiskamersfeer hebben. De keuze voor zachte kleuren in verschillende tonen groen zorgt in beide vestigingen voor een vintage look met industriële uitstraling. De combinatie met houtstructuren geeft er een warme draai aan. Die houtstructuur komt ook terug in de koffiebar, die verder is aangekleed met zachtgroene tegels.

Subtiele verschillen

Het zitgedeelte in Leiderdorp bestaat uit verschillende soorten zitjes: banken, tafels met stoelen, een grote stamtafel met rechte zit en gezellige hoekjes. Hierin is een subtiel verschil te zien met de vestiging in Leiden. "Die vestiging staat op een campus, dus daar kun je een jonger publiek verwachten. Daarom hebben we bij deze vestiging gekozen voor hoogzitten en een loungebank. Maar de look & feel is hetzelfde", legt Danny Bink uit.

Voor jong én oud

De ijscafés zijn niet gericht op één bepaalde leeftijdsgroep. "Het moest voor iedereen zijn en dat is gelukt", vertelt Danny Bink. "Hoe het publiek het nu ervaart klopt helemaal met wat wij voor ogen hadden. Zo hebben we een 92-jarige man die iedere dag een broodje komt halen, maar ook ouders die een keer per week met hun kinderen langskomen om ze op een ijsje te trakteren."

Ontmoetingsplaats

Mede door de vriendelijke en frisse inrichting zijn de ijscafés niet slechts een verkooppunt, maar doen ze ook dienst als een sociale ontmoetingsplaats. "Dat is precies waar we op hadden gehoopt", zegt een tevreden Danny Bink. "Onze klanten reageren louter positief op de inrichting."

Voor herhaling vatbaar

Het hele proces, van eerste contact tot aflevering, is Danny Bink goed bevallen. "IJscafé Danice heeft nu een gemakkelijke, herkenbare en kopieerbare inrichting." Voor de 3e vestiging heeft IJscafé Danice wederom voor Redie Totaalinrichting gekozen. "Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen zodat we deze vestiging begin april voor het publiek kunnen openen in winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp."

Altijd op de hoogte blijven?