Houwers Groep onderdeel van Checkpunt Voedselveiligheidprogramma NVWA

2 juni 2022

De Privaat Orgaan Controlesystematiek (POC) van de NVWA, waarbinnen Houwers Groep is geaccepteerd, gaat per 1 juni verder onder een nieuwe naam. Het ‘Checkpunt Voedselveiligheidprogramma’ biedt duidelijkheid, is scherp en herkenbaar. Houwers Groep is een van de weinige inspectiebureaus die binnen dit programma bedrijven mag beoordelen als Checkpunt Voedselveiligheid. Een status waarmee je de ondernemer aangeeft: hier eet en drink je voedselveilig.

Met de nieuwe term en pay-off ‘Samen voor veilig voedsel’ continueren wij onze ambitie om ondernemers te helpen aan zelfcontrole. “Deze nieuwe naam en het daarbij behorende logo slaan de spijker op de kop”, vertelt directeur Toos Houwers. “Voedselveiligheid met een dikke vink. Samen voor veilig voedsel. Daar staat Houwers Groep al meer dan dertig jaar voor en we zijn daarom ook heel blij dat het nu terug te lezen is in een officiële NVWA-uiting.”

Raamsticker en certificaten

Met ingang van heden is dit nieuwe logo te vinden op alle relevante uitingen van Houwers Groep. Dat betekent ook dat de gewilde raamsticker die ondernemers ontvangen wanneer zij zijn aangemeld voor zelfcontrole, vanaf nu het Checkpunt Voedselveiligheid-logo draagt. Verder geven we onze certificaten een frisse update.

Prijsvraag

In december schreef de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een prijsvraag uit. Wie kon een nieuwe, hippe en catchy naam verzinnen voor de POC-systematiek? Vanuit Houwers Groep kwam een deelwinnaar voort. We zijn enorm verheugd dat met het indienen van de suggestie Checkpunt, er nu een ladingdekkende, heldere term is ontstaan.

Wanneer bent u een Checkpunt Voedselveiligheid?

Wij zijn door de NVWA geaccepteerd binnen het Checkpunt Voedselveiligheid-programma. U bent een Checkpunt Voedselveiligheid wanneer:

  • U volgens een goedgekeurde hygiënecode werkt. U heeft geen eigen HACCP-plan of een zelfbedachte aanvulling daarop.
  • U geen EG-erkenning heeft.
  • U meer dan 50 procent rechtstreeks aan de consument levert. Denk aan cafetaria’s, restaurants, cateraars, ijssalons, bakkerijen, slagerijen en visspeciaalzaken.
Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?