Broodway 2018 zet het ambacht centraal

Een keer in de drie jaar vindt in België Broodway plaats. In 2018 is het weer zover. Bakkers, banketbakkers, chocoladebewerkers en ijsbereiders komen van 30 september tot en met 3 oktober samen in Kortrijk Xpo voor Broodway 2018. Vakmanschap en ambacht staan centraal op deze beurs die samenvalt met Meat Expo, de beurs voor de slagerij en de vleessector.

Broodway 2018

Op Broodway presenteren 275 exposanten hun nieuwe producten, technieken en trends. Op deze vakbeurs zijn naast Belgische, Franse, Deense en Luxemburgse exposanten ook veel Nederlandse bedrijven aanwezig, waaronder D. van der Pol en zonen, WP Haton en Tenba BV. Op de beursvloer kunnen bezoekers verschillende demonstraties bekijken. Het demonstratieprogramma wordt vanaf 15 augustus bekend gemaakt.

Vakwedstrijden

Tijdens Broodway 2018 vinden verschillende vakwedstrijden plaats. Dit zijn de wisseltrofee Georges Boute, de Bakery Awards en de voorronde voor het Belgisch Kampioenschap Bakkerij. Daarnaast worden de beste innovaties beloond met een Innovation Award. Cobaco, FrieslandCampina en Jac mochten tijdens de editie van 2015 een award mee naar huis nemen.

Wisseltrofee Georges Boutes

Op zondag 30 september organiseren VABA-St. Aubertuscentrum, Brood- en Banketbakkerijschool Ter Groene Poorte en de oud-leerlingenbond IVVOB, de Georges Boute wedstrijd. De deelnemers aan deze wedstrijd maken rond het thema bewegen een sierstuk dat bestaat uit eetbare grondstoffen zoals suiker, chocolade,brood of pastillage. In het sierstuk zit één taart verwerkt.

Bakery Awards

De Bakery Awards vinden plaats op maandag 1 oktober. Bakkers kunnen hun ambachtelijke nutrition brood, luxebrood en pistolets laten beoordelen door een

jury van professionals. De beste creaties worden door de jury beloond. Het vakblad Bakery organiseert deze wedstrijd voor professionals en studenten.

Voorrondes Belgisch Kampioenschap Bakkerij

Op 2 oktober zijn de voorrondes voor het Belgisch Kampioenschap Bakkerij. De deelnemers gaan aan de slag met het het sprookje ‘Belle en het Beest’. Rondom dit thema moeten zij brood, viennoiserie en sierstuk presenteren aan de jury. Deze jury selecteert uit alle deelnemers de finalisten voor het Belgisch Kampioenschap Bakkerij 2019. De wedstrijd wordt georganiseerd door Richemont Club België.