IJsVak 2015: twee dagen in Uden

23 oktober 2014

UDEN - De data voor de IJsVak-Beurs en IJsVak-Wedstrijden zijn bekend. Op dinsdag 3 februari en woensdag 4 februari 2015 is evenementenhal Markant in Uden het centrum voor de ambachtelijke ijsbranche. De organisatie is in handen van de Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders (VAIJ) en Markant Uden. Zij trekken zowel de organisatie van de IJsVak-Beurs als de IJsVak-Wedstrijden.

Onafhankelijk

De VAIJ was gedurende enige tijd op zoek naar een nieuw platform, waar ijsbereiders en leveranciers elkaar kunnen ontmoeten. De beursruimte moest daarbij plek bieden aan de vakwedstrijd Gouden IJscreatie. Evenementenhal Markant in het Noord-Brabantse Uden kwam als meest geschikte locatie uit de bus.

3 februari: wedstrijddag

Momenteel wordt hard gewerkt aan de invulling van het beursprogramma. Tot nu toe is bevestigd: op 3 februari vindt de wedstrijd om de Gouden IJscreatie plaats. Aanmelden voor deze vakwedstrijd kan na de wedstrijdbriefing, op 20 november in Hotel de Nieuwe Wereld in Wageningen. Na afloop worden de winnaars van de IJsVak-Wedstrijden bekendgemaakt: Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie, Vakman/-vrouw van het Jaar en de genomineerden voor IJssalon van het Jaar.

4 februari: beursdag

  • theater_markant-300x161 Theater Markant, Uden

4 februari is ingericht als beursdag. Gelijktijdig met de vakbeurs wordt een programma opgesteld met inspirerende presentaties en workshops.

Gouden IJsspatel

De Gouden IJsspatel-wedstrijd vindt plaats op 15 januari in het IJscentrum in Wageningen. De dag erna wordt het ijs gekeurd door de vakjury. Het draait bij de Gouden IJsspatel om het lekkerste yoghurtijsje. Dit yoghurtijs dient deel uit te maken van de Gouden IJscreatie, waarbij deelnemers in zes minuten vier identieke ijscoupes/-creaties moeten maken.

VIP's

De beide dagen zijn gratis toegankelijk voor VAIJ-leden en VAIJ-partners. Voor deze partijen staat een premium behandeling te wachten, belooft de organisatie. De beursvloerinvulling wordt in de komende periode gerealiseerd.

In de decembereditie van vakblad IJs! een preview van de beursnoviteiten en de vernieuwde opzet van de IJsVak-Beurs.

Lees ook:

Datum briefing IJsVak-Wedstrijden

Datum Gouden IJsspatel bekend

Altijd op de hoogte blijven?