Datum briefing IJsVak-Wedstrijden verplaatst

2 oktober 2014

WAGENINGEN - De datum van de wedstrijdbriefing voor de IJsVak-Wedstrijden Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en IJssalon van het Jaar is verplaatst van 24 november naar 20 november. Wegens omstandigheden kan de briefing niet op de eerder genoemde datum plaatsvinden. De briefingsmiddag op donderdag 20 november is in Hotel de Nieuwe Wereld aan de Marijkeweg in Wageningen.

Tijdens de wedstrijdbriefing worden de wedstrijdreglementen om de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie nader toegelicht, wordt de opzet van IJssalon van het Jaar verder uitgelegd en worden allerlei tips en trucs gegeven voor het maken van een heerlijk yoghurtijsje.

Yoghurtijs staat centraal tijdens de vakwedstrijden. Bij de Gouden IJsspatel draait het alleen om het lekkerste yoghurtijs. Bij de IJscreatie gaat de jury op zoek naar de beste combinaties die er gemaakt worden met yoghurtijs, in een ijscoupe/-creatie.

Combinaties

"Dé klassieker is natuurlijk yoghurtijs met walnoten en honing", vertelt Jaap Pleit Zappey, die een deel van de briefingsmiddag zal benutten voor een presentatie. "Maar kijk ook eens naar vruchtencombinaties. Zoals vossebessen, cranberries, frambozen, citroen-limoen." In Engelstalige landen wordt veel de combinatie van yoghurt met hazelnoten gemaakt. "En wat te denken van een chocolade met een zuurtje erin, wat heel goed past bij de zurige smaak van yoghurt?" Meer van dit soort tips op de wedstrijdbriefing. Aanmelden voor deze (gratis) middag kan via dit formulier.

Na afloop van de wedstrijdbriefing kunt u zich inschrijven voor de diverse wedstrijden.

Altijd op de hoogte blijven?