Wedstrijdsmaak IJsVak-Wedstrijden 2014 bekend

10 juni 2013

WAGENINGEN - De smaak waar het tijdens de IJsVak-Wedstrijden 2014 De Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie om draait, is passievrucht. Dat bevestigt voorzitter van de wedstrijdcommissie Paul Zirkzee vanmiddag tijdens de diploma-uitreiking op het IJscentrum in Wageningen.

De exotische vrucht, die ook wel onder de Spaanse benaming maracuja in de ijsvitrines ligt, is een frisse afwisseling op de wedstrijdsmaak van 2013, vanille. Elke twee jaar wordt een sorbetijssmaak gekozen als wedstrijdsmaak; roomijs en sorbetijs wisselen elkaar zo jaarlijks af.

Voorgaande sorbetsmaken

Passievruchtijs is nog niet eerder aan bod geweest tijdens de IJsVak-Wedstrijden. Eerder kwamen andere sorbetsmaken als citroen (2012, winnaar IJscafé Holland), sinaasappel (2007, winnaar IJssalon Clevers), framboos (2004, winnaar De IJssalon) en aardbeien (2001, winnaar IJssalon Van der Poel) aan bod.

De Gouden IJsspatel is de wedstrijd om het lekkerste ijsje van Nederland. Afgelopen jaar deden ruim 60 ijsbereiders mee in de race om het lekkerste vanille-ijsje. De winnaar was Jaap van Beem van IJssalon Martino. Tijdens de Gouden IJscreatie, is het zaak om onder toeziend oog van publiek en jury binnen 6 minuten vier identieke ijscreaties/-coupes te maken, waarvan de wedstrijdijssmaak – passievrucht – onderdeel uitmaakt.

De datum en locatie van de IJsVak-Wedstrijden is nog niet vastgesteld. Houd www.vakbladijs.nl in de gaten voor updates.

Oproep

Heeft u als ijsbereider al ideeën over passievruchtijs? Bent u van plan mee te doen aan de Gouden IJscreatie? Wat zijn volgens u ideale smaken die combineren met passievrucht? Hoe bereidt u zich voor? Laat het ons weten via info@vakbladijs.nl!

Altijd op de hoogte blijven?