Talamini opent hypermoderne ijsbereidingskeuken

5 maart 2014

DORDRECHT - Talamini-gelato, bekend van de ijssalons in Dordrecht en wijde omgeving, heeft  een splinternieuwe productielocatie in gebruik genomen. De cucina del gelato.

In deze ijsbereidingskeuken van de toekomst wordt op ambachtelijke wijze het ijs, of beter nog de gelato, en diverse patisserieproducten gemaakt voor de Talamini-gelato winkels in Dordrecht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Gorinchem en Alphen aan den Rijn. Alles op basis van natuurlijke grondstoffen.

nieuwe-ijskeuken-talamini-dordrecht1-300x199 Samen met Herman den Blijker wordt er geproost op de nieuwe ijskeuken.

Geen kleur- en smaakstoffen

De hypermoderne ijsbereidingskeuken aan de Marconiweg 13A in Dordrecht maakt dagelijks gelato zonder gebruik te maken van kleur- en smaakstoffen. Daarnaast proberen de Talamini's zo veel mogelijk biologische en fairtradeproducten te gebruiken in het ambachtelijke ijs en de patisserie. Naast het ijs en de patisserie voor de eigen ijssalons, maakt cucina del gelato ook ijs voor diverse supermarkten en restaurants, tailormade en naar wens van de klanten.

Open Dag

Om iedereen kennis te laten maken met de ijsbereiding naar Italiaanse wijze is er op zaterdag 19 april 2014 een open dag van 10.00 tot 15.00 uur. Iedereen mag dan een kijkje komen nemen in de hypermoderne maar tevens ambachtelijke ijsbereidingskeuken en natuurlijk mag iedereen proeven.

Cucina del gelato is onderdeel van de gruppo Talamini-gelato. De ijssalons van de familie Talamini die al sinds de jaren dertig in Nederland Italiaans ijs maken en verkopen.

Altijd op de hoogte blijven?