Spaans design: chocoladecup met zoete wijn

19 februari 2014

VALENCIA - De creatieve designers van het Spaanse Sanserif Creatius hebben een chocoladevariant op de Japanse traditionele sake-glaasjes ontwikkeld. De chocolade cups werden in Valencia gepresenteerd ter ere van het jaar waarin de verstandhouding tussen Spanje en Japan centraal staat. Maar ook als cadeautje voor Valentijnsdag.

In het nieuwe product worden de twee culturen van Spanje en Japan gecombineerd. De witte chocoladeschaaltjes zijn ontwikkeld door chocolademaker Trufas Martinez. Die stelt dat de cups gevuld kunnen worden met zoete, regionale wijnen die een lichte fruittoon hebben.  Directeur van Sanserif Creatius, Ana Yogo, licht toe dat in de Japanse cultuur sake vaak cadeau wordt gedaan als geluksbrenger, zoals chocolade datzelfde doel heeft met bijvoorbeeld Valentijnsdag. NIEUWS_dochoco1-217x300

Het product, DoChocolate genoemd, dient als een cup om zoete wijn uit Valencia in te schenken, maar het is ook ideaal om als bonbon te dienen.

'Witte dag'

In Japan is het gebruikelijk dat de vrouwen op Valentijnsdag chocolade geven aan de mannen (vrienden, collega's, partner of familie) en dat zij een maand later op de zogeheten 'Witte dag', op 14 maart, de gift beantwoorden met een cadeau voorzien van een rode stempel (die voor de rijzende zon staat).

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?