Oranje paprika-ijs wint SmaakNL

23 november 2011

Meesterijsbereider Theo Clevers uit Grubbenvorst en Annette Hermans van Kwekerij Hermans-Walter BV uit Sevenum zijn de winnaars van Smaakvol2011. Samen maken ze paprika-ijs, dat in de smaak viel bij zowel de vakjury als het publiek.

Want ook het publiek verkoos de ondernemers tot winnaar. Beide ondernemers ontvingen dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland, Smaakvol2011, uit handen van Dick Veerman, initiatiefnemer van foodlog.nl.

De oranje paprika heeft een overheerlijke zoete smaak. Het kleurrijke product zit vol vitamines. Ter promotie van de oranje paprika ontwikkelden deze twee branchevreemde bedrijven samen een nieuw product: oranje paprika-ijs. Een jaar lang werkte Clevers aan de juiste samenstelling totdat afgelopen zomer het paprika-ijs op de markt werd gebracht. Clevers over het paprika-ijs: “Mensen vinden het paprika-ijs in het begin een beetje vreemd, want men is paprika toch vooral gewend van de goulash.”

Landelijke wedstrijd
Vaak wordt gezegd dat er in Nederland weinig echt lekkere producten worden gemaakt, maar daar denken de organisatoren Syntens, de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl heel anders over. Zij wilden juist de lekkerste regionale producten voor het voetlicht brengen en organiseerden daarom de landelijke wedstrijd ‘De smaak van NL’ voor ondernemers met een lekker product van eigen bodem. De negen deelnemers aan de finale kwamen uit heel Nederland en zijn in regionale voorrondes geselecteerd. Meer informatie vindt u op www.syntens.nl/desmaakvanNL.

Altijd op de hoogte blijven?