Campagne voor Stichting FOK

16 januari 2014

HAAFTEN - Op IJsVak-Beurs in Haaften start op 3 februari een bijzondere campagne. Tijdens een studiereis van de vereniging van SVH Meesterijsbereiders IJsTOP werden tien verschillende ijsjes ontwikkeld met als belangrijkste ingrediënt amarene kersen. Het winnende ijsje, afkomstig van de hand van Hans Kennis, staat centraal tijdens deze campagne, die in samenwerking met Bakeplus en Stichting FOK is ontwikkeld.

Presentatie op IJsVak-Beurs

De campagne bestaat uit het recept van het winnende ijsje met een grondstoffenpakket voldoende voor twintig bakken ijs. Doordat de ijsbereider een kleine extra bijdrage levert aan dit pakket, wordt een bedrag ingezameld voor Stichting FOK. Het komt neer op zo'n 18 eurocent per bol - dat is inclusief de bijdrage voor Stichting FOK. Daarnaast kan de ijsbereider het ijsje, dat gepresenteerd wordt op IJsVak-Beurs profileren als een ijsje dat voor het goede doel wordt verkocht. "Als er honderd ijssalons meedoen, dan hebben we al een heel mooi bedrag ingezameld voor Stichting FOK", laat Maurice Burger, manager IJs bij Bakeplus, weten. "Maar we hopen natuurlijk dat de ijsbereiders van Nederland zelf ook ludieke acties verzinnen voor deze bijzondere stichting."

Enthousiaste reacties

De stichting is erg enthousiast over de komende campagne, laat Burger weten. "Onder hun cliënten hebben ze een mailing rondgestuurd met de vraag wie het leuk zou vinden om eens verwend te worden bij een ijssalon. Binnen enkele dagen kwamen er al 89 reacties binnen!" Die 89 gezinnen zullen dat verwenmoment ook echt krijgen, garandeert Burger. "IJsbereiders die deelnemen aan de campagne, worden gekoppeld aan een 'FOK-gezin' bij hun in de buurt. Ze mogen dan zelf bepalen op welke manier zij dat gezin in het zonnetje willen zetten. Dat kan met een gratig ijsje, maar ook bijvoorbeeld door hen een workshop te geven." Het is overigens geen verplichting, benadrukt hij. "Mocht een ijssalon niet in staat zijn om hieraan mee te doen, dan is dat geen probleem. De IJsTOP-leden staan ervoor in dat ieder gezin dat verwenmoment krijgt."

Ook onderdeel van het campagnepakket is een receptenboekje waarin tien ijsrecepten van de Meesterijsbereiders staan. Op de Sigep, komend weekend in Rimini, wordt het ijsje van Hans Kennis al gepresenteerd op de stand van Fabbri.

Over Stichting FOK

Stichting FOK is een organisatie die zich inzet voor kinderen met cystische fibrose (taaislijmziekte) en zorgt ervoor dat deze kinderen én hun familie tijdens verwenmomenten even het gevoel hebben dat ze niet ziek zijn. De ambachtelijke ijsbereider kan natuurlijk als geen ander een verwenmoment creëren.

Altijd op de hoogte blijven?