Apeldoornse ijstest na Foursquare-battle

2 juli 2014

APELDOORN - Wat begon als een wedstrijdje om het mayorship (Foursquare) bij een ijssalon in de stad, groeide uit tot een idee om samen op zoek te gaan naar het lekkerste ijs van Apeldoorn (en nabije omgeving).

Ton Wulferink en Dennis Wooning leerden elkaar drie jaar geleden kennen via de app Foursquare, een social medium waarmee je je volgers laat weten waar je bent door in te checken op diverse locaties. Zowel Ton als Dennis checkte regelmatig in bij ijssalon Van Swoll, wat hen beurtelings het burgemeesterschap (voor degene die zich het vaakst incheckt) opleverde. Nieuwsgierig naar de persoon achter de app, besloten ze elkaar 'in real life' te ontmoeten. De liefde die ze delen voor ijs bracht hen op het idee om een verkiezing te organiseren voor de beste Apeldoornse ijssalon.

De verkiezing begint aardig vorm te krijgen. Het lokale magazine EIGEN en vakblad IJs! hebben hun medewerking toegezegd en de heren twitteren er op los via @ijstest055.

Eerste aanmeldingen

  • ijskafee-de-kei-ughelen-300x135 IJskaffee De Kei in Ughelen

Om de Apeldoorners warm te draaien voor de ijstest, worden er online polls en previews geplaatst in aanloop naar de ijskeuring op 2 september. Ook worden er een paar plekken in de publieksjury toegewezen. Deze zomer bezoekt een mystery guest alle deelnemende ijssalons. Inmiddels hebben Van Swoll en IJskaffee De Kei al hun medewerking toegezegd. Andere verkooppunten van ambachtelijk ijs zijn Claudio's, Brouwer, Soomerz en Gemelli. Mogelijk kunnen Charly, Granucci en Mas Surabaya (indonesische cateraar met ijs en Indonesisch ijs) ook deelnemen.

Verkiezing op 2 september

  • van-swoll-300x300 Van Swoll

De initiatiefnemers proeven zelf niet heel veel verschil tussen het ijs van de verschillende ijssalons. Daarom zijn ze erg benieuwd naar de resultaten uit de smaaktest. Wulferink: "Op 2 september worden er twee smaken en een eigen specialiteit beoordeeld. Het ijs wordt blind geproefd. Wat ook meeweegt, zijn de beoordelingen van onze mystery guest, afkomstig van de hogere hotelschool in Apeldoorn. Deze keurt op aanbod, netheid, hygiëne en klantbenadering."

De keuring vindt plaats op 2 september, van 16.00 tot 19.00 uur in Het Stadscafé in Apeldoorn.

Altijd op de hoogte blijven?