Zuppa Inglese-ijs

Stap 1

Oorspronkelijk is Zuppa Inglese een Italiaans dessert geïnspireerd door de Engelse puddingsoorten, zoals trifle. Deze pudding is ontstaan in de 19e eeuw. De lekkernij laat zich ook prima verwerken tot een heerlijke ijssoort. Een recept van Angelo Alecci van Gelateria Rosaria's.

  • Stap 1
  • De voorbereiding

Ingrediënten klaarzetten en de cake snijden.

Stap 2

  • De cake besmeren of dippen in Alkermes. Voorzichtig!

Alkermes is zeer sterk van smaak en hoog in alcoholpercentage. Na het dippen, de cake in mooie stukjes snijden. Bewaar ook wat cake voor de einddecoratie.

Stap 3

Basismix aftappen en Zuppa Inglese toevoegen. Wij voegen iets meer toe dan beschreven staat op de fles.

Basismix met Zuppa Inglese in de ijsmachine doen.

Stap 4

Het ijs uit de bokvriezer halen.

Zet de cake en callets klaar. Dit om tussentijds toe te voegen aan het ijs.

Stap 5

  • En daar is het dan… het eindresultaat!

Uiteindelijk is een goede basis het meest belangrijk. Want dit bepaalt natuurlijk de kwaliteit van het eindresultaat. De liefde die je in de bereiding stopt speelt ook een grote rol.

Buon appetito!

  • Benodigdheden (zoals wij de Zuppa Inglese maken):
  • Zuppa Inglese van Elenka.
  • Alkermes van Elenka.
  • Chocolade callets (melk of puur) van Callebaut.
  • Een goede cake.
  • En natuurlijk, zoals elke ijsbereider zal beamen, een goede ‘eigen’ melkbasis.
Dossiers
Lees ook
Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

De tijd van de zomerkoninkjes komt er weer aan! Aardbeien en rabarber vormen een mooie combinatie in sorbet ijs. En een vleugje kaneel zorgt voor een nostalgische twist.

Bon Bon R ijs

Bon Bon R ijs

Bon Bon R is al jaren één van de hardlopers van Aromitalia bij Bakeplus. Bon Bon R ijs wordt gemaakt met een pasta en een variegato. Vanuit de markt kwam de vraag om de set apart van elkaar aan te bieden. Zowel de Bon Bon R pasta als de Bon Bon R variegato combineren namelijk mooi met andere smaken.

Syberienne taartje

Syberienne taartje

IJstaarten passen perfect bij de wintermaanden en bij de daartoe behorende feestdagen. Wat is er tenslotte lekkerder dan een heerlijke ijstaart als dessert na het gourmetten met Sinterklaas of het kerstdiner? De ijstaarten kunnen zo simpel of zo extravagant gemaakt worden als u zelf wilt en het is de kans om u te profileren als vakman. Recept en foto's:...