Witte chocolade en gember ijs met framboos

24 april 2020

Gember: you love it or you hate it. Het aantal liefhebbers van gember is de laatste tijd flink gegroeid. Een mooie kans om op in te spelen. Gember is samen met witte chocolade een heel toegankelijke smaak. John Brouwers van Bakeplus voegt met de afwerking van frambozen variegato het frisse zoetje toe. Door de gekonfijte gemberschijven een opvallende creatie in uw vitrine.

Ingrediënten

Recept Bakeplus_Witte chocolade en gember ijs met framboos_2

  • 500 gram Bakto Base Mezzo melkmix
  • 300 gram Callebaut W2 Witte callets
  • 100 gram Gember gehakt
  • 200 gram Aromitalia Variegato Framboos

Decoratie: gekonfijte gemberschijven, frambozen

Werkwijze

Recept Bakeplus_Witte chocolade en gember ijs met framboos_3

Weeg de grondstoffen volgens het recept af. Verwarm een gedeelte van de Bakto Base Mezzo melkmix. Voeg hieraan de Callebaut witte callets toe. Meng met een staafmixer tot een homogeen mengsel. Voeg de rest van de melkmix en de gehakte gember toe. Draai vervolgens de mix in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op. Werk de bak af met zelfgemaakte gekonfijte gemberschijven en verse frambozen.

Gekonfijte gemberschijven

Snij een gemberwortel met schil in dikke schijven van ongeveer 3 mm. Blancheer de schijven (beetgaar) in suikerwater 1:1. Laat de schijven op een bakplaat 4 tot 6 uur in de oven drogen op 50° C. U kunt de gekonfijte gemberschijven het beste bewaren in een afgesloten bakje op een droge en donkere plaats.

Altijd op de hoogte blijven?