Winterse gezelligheid

Laan Heiloo Stroopwafel en koffie ijs

Op koude winterdagen gaat er niets boven een heerlijke kop koffie mét koekje om bij op te warmen. Breng de gezelligheid van huiselijke winteravonden ook naar de ijssalon door de vitrine te vullen met warme, romige smaken. Neem bijvoorbeeld dit ijs met koffie en stroopwafel. Een echt Hollandse combinatie waarvan de populariteit allang bewezen is.

Stroopwafel & Koffie

Een beter duo dan koffie en stroopwafel is er bijna niet. De combinatie van een heerlijke, aromatische koffie en de zoete karamelsiroop in stroopwafels is niet voor niets verworden tot een klassieker. In dit zachte, romige ijs maken we van deze gouden smaakcombinatie de ultieme wintertraktatie.

Ingrediënten:

1000 gram Melkbasis
20 gram Mokka Kof Kof (Rinforzo cafe)
10 gram Koffiepoeder MEC3
400 gram Quella caramel MEC3
Naar wens Stroopwafelstukjes

Werkwijze:

1. Voeg 10 gram koffiepoeder en 20 gram Rinforzo cafe aan 1000 gram melkbasis toe.
2. Roer de mix goed door en voeg toe aan uw ijsmachine.
3. Meng de stroopwafelstukjes door de 400 gram Quella caramel. Hierdoor worden ze gecoat en blijven ze krokanter in het ijs.
4. Draai het ijs af en spatel het Quella caramel/stroopwafelstukjes-mengsel door het ijs heen.
5. Decoreer het geheel met dezelfde Quella caramel en losse stroopwafelstukjes.

Tip:
Decoreer het ijs met stroopwafels of mini-stroopwafels om de bak helemaal af te maken.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Onweerstaanbaar succesrecept

Onweerstaanbaar succesrecept

Het succes van tiramisu valt niet te betwisten. De Italiaanse lekkernij is een van de meest geliefde desserts wereldwijd. Ook met tiramisu-ijs kun je daarom rekenen op een vlotte verkoop. Geef het recept nét dat extra door veel rum en rozijnen toe te voegen en jouw tiramisu wordt zomaar een hit.

Vijf redenen om naar Sigep 2023 te gaan

Vijf redenen om naar Sigep 2023 te gaan

De 44e editie van Sigep vindt plaats van 21 tot en met 25 januari 2023. Het Expo Centre in het Italiaanse Rimini staat die dagen volledig in het teken van ijs, banket, brood, chocolade en koffie. Vakblad IJs geeft vijf redenen om deze beurs te bezoeken.

Sigep 2023 komt eraan

Sigep 2023 komt eraan

Italian Exhibition Group organiseert van 21 tot en met 25 januari de 44e editie van Sigep. Rimini Expo Center staat deze dagen weer in het teken van ijs, patisserie, chocolade en koffie.