Van taart naar ijs: Red Velvet ijs

stap 5

openingsfoto-groot-p56-300x200 Het afgelopen jaar is de Red Velvet taart duidelijk op de kaart gezet. Een variant op deze prachtige rode taart mag in de ijsvitrine niet ontbreken. Red Velvet cakekruimels geven het ijs kleur en smaak.

Ingrediënten:

  • 4000 gram Melkmix
  • 225 gram Red Velvet cake
  • 20 gram Cortina
  • Variegato
  • 250 gram PreGel Red Velvet arabeschi Red Velvet cakekruimels

Werkwijze:

Stap 1

Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af. Breek de Red Velvet cake in stukken. Bereid de Red Velvet arabeschi voor.

stap-1-300x200

Stap 2

Meng de Red Velvet cake stukken en de melkmix met een staafmixer.

stap-2-200x300

Stap 3

Draai vervolgens de mix af in uw ijsmachine.

stap-3-200x300

Stap 4 en 5

Bouw de bak in lagen op en meng de Red Velvet arabeschi en Red Velvet cakekruimels tussen de lagen.

 

Stap 6 en 7

Decoreer met Red Velvet arabeschi en Red Velvet cakekruimels.

     

Dossiers
Lees ook
Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Je hebt in een ijssalon met een groot aantal dingen rekening te houden. Is de inrichting van de ijssalon aantrekkelijk voor klanten? Zijn er genoeg lekkere en opvallende smaken te krijgen? Komen er wel genoeg klanten naar de ijssalon? Er zijn echter ook meerdere praktische zaken die belangrijk zijn. Daaronder: wat is de ideale temperatuur in een ijssalon?...

Hoe smaakt gezond schepijs?

Hoe smaakt gezond schepijs?

Verschillende ijsproducenten zoals Alpro, Oppo en Breyers, bieden 'gezond' ijs aan. Dit light-ijs zit niet alleen in een kleinere verpakking. Ook bevat het volgens de producenten minder suiker bevat, meer proteïne of minde calorieën. Het AD laat de smaak van dit ijs keuren door jury.

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.