Van taart naar ijs: Red Velvet ijs

stap 5

openingsfoto-groot-p56-300x200 Het afgelopen jaar is de Red Velvet taart duidelijk op de kaart gezet. Een variant op deze prachtige rode taart mag in de ijsvitrine niet ontbreken. Red Velvet cakekruimels geven het ijs kleur en smaak.

Ingrediënten:

  • 4000 gram Melkmix
  • 225 gram Red Velvet cake
  • 20 gram Cortina
  • Variegato
  • 250 gram PreGel Red Velvet arabeschi Red Velvet cakekruimels

Werkwijze:

Stap 1

Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af. Breek de Red Velvet cake in stukken. Bereid de Red Velvet arabeschi voor.

stap-1-300x200

Stap 2

Meng de Red Velvet cake stukken en de melkmix met een staafmixer.

stap-2-200x300

Stap 3

Draai vervolgens de mix af in uw ijsmachine.

stap-3-200x300

Stap 4 en 5

Bouw de bak in lagen op en meng de Red Velvet arabeschi en Red Velvet cakekruimels tussen de lagen.

 

Stap 6 en 7

Decoreer met Red Velvet arabeschi en Red Velvet cakekruimels.

     

Dossiers
Lees ook
Start-up maakt roomijs van diervrij melkeiwit

Start-up maakt roomijs van diervrij melkeiwit

Voedselstart-ups verzinnen het ene innovatieve product na het andere. In de categorie zuivel komt daar nu roomijs bij: mét dierlijke eiwitten, maar zónder de inmenging van dieren.

De wijze van eten beïnvloedt de smaak van ijs

De wijze van eten beïnvloedt de smaak van ijs

Hoe eet jij je ijsje? Likkend, bijtend of zuigend? De wijze waarop je je ijsje eet, beïnvloedt de smaak. Kauw je op je ijsje? Dan proef je de fruitsmaken beter! En als je het ijs laat smelten in je mond, dan proef je de zoete smaak beter. Dat blijkt uit onderzoek van promovendus Monica Aguayo-Mendoza en haar collega’s van Unilever.

De geheimen achter low-calorie ice cream

De geheimen achter low-calorie ice cream

Voedingsdeskundige Jackie Lynch onthult in DailyMail de geheimen achter het ‘magische’ low-calorie ice cream. Roomijs zonder de calorieën; het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Is het dat ook?