Van taart naar ijs: Red Velvet ijs

stap 5

openingsfoto-groot-p56-300x200 Het afgelopen jaar is de Red Velvet taart duidelijk op de kaart gezet. Een variant op deze prachtige rode taart mag in de ijsvitrine niet ontbreken. Red Velvet cakekruimels geven het ijs kleur en smaak.

Ingrediënten:

  • 4000 gram Melkmix
  • 225 gram Red Velvet cake
  • 20 gram Cortina
  • Variegato
  • 250 gram PreGel Red Velvet arabeschi Red Velvet cakekruimels

Werkwijze:

Stap 1

Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af. Breek de Red Velvet cake in stukken. Bereid de Red Velvet arabeschi voor.

stap-1-300x200

Stap 2

Meng de Red Velvet cake stukken en de melkmix met een staafmixer.

stap-2-200x300

Stap 3

Draai vervolgens de mix af in uw ijsmachine.

stap-3-200x300

Stap 4 en 5

Bouw de bak in lagen op en meng de Red Velvet arabeschi en Red Velvet cakekruimels tussen de lagen.

 

Stap 6 en 7

Decoreer met Red Velvet arabeschi en Red Velvet cakekruimels.

     

Dossiers
Lees ook
De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Bon Bon R ijs

Bon Bon R ijs

Bon Bon R is al jaren één van de hardlopers van Aromitalia bij Bakeplus. Bon Bon R ijs wordt gemaakt met een pasta en een variegato. Vanuit de markt kwam de vraag om de set apart van elkaar aan te bieden. Zowel de Bon Bon R pasta als de Bon Bon R variegato combineren namelijk mooi met andere smaken.

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie...