Syberienne taartje

21 januari 2019

IJstaarten passen perfect bij de wintermaanden en bij de daartoe behorende feestdagen. Wat is er tenslotte lekkerder dan een heerlijke ijstaart als dessert na het gourmetten met Sinterklaas of het kerstdiner? De ijstaarten kunnen zo simpel of zo extravagant gemaakt worden als u zelf wilt en het is de kans om u te profileren als vakman.

Recept en foto's: Bakeplus

Stap 1

Joconde plak uitsnijden: 2x binnenmaat ring en 1x strook in de omtrek van de ring.

Syberienne taartje Bakeplus_1

Stap 2

Plak in de bodem van de ring plaatsen en vervolgens de strook aan laten sluiten. IJstaart vullen met ijs naar keuze en glad afwerken. Let op: randje bovenaan de ring vrijhouden van ijs.

Syberienne taartje Bakeplus_2

Stap 3

Met joconde plak afsluiten en stevig aandrukken. In de shocker plaatsen.

Syberienne taartje Bakeplus_3

Stap 4

450 gram suiker en 120 gram water verwarmen tot 120°C. 200 gram eiwit opkloppen met de suikersiroop. Straalsgewijs suikerstroop aan eiwit toevoegen. Opkloppen tot luchtig geklopt eiwitschuim.

Syberienne taartje Bakeplus_4

Stap 5

Ring licht verwarmen en verwijderen.

Syberienne taartje Bakeplus_5

Stap 6

Eiwit bovenop aanbrengen en eiwit rondom maskeren. Gelijkmatig verdelen met glaceermes en glad afstrijken.

Syberienne taartje Bakeplus_6

Stap 7

Eiwit tamponneren met glaceermes.

Syberienne taartje Bakeplus_7

Stap 8

Afbranden met brander, let op een gelijkmatige bruinkleuring.

Syberienne taartje Bakeplus_8

Altijd op de hoogte blijven?