Sinaasappel Kaneelijs met chocolademelk

Recept Sinaasappel kaneelijs met chocolademelk_foto Bakeplus_1

Foto: Bakeplus

Hygge (spreek uit als ‘Huuge’) is overgewaaid uit Denemarken en draait om de kleine dingen die je hart laten zingen. In Nederland herkennen we hygge aan de gezelligheid van vroeg de gordijnen dicht en de kaarsen aan, op de bank met een dekentje en warme chocolademelk. Warme wintersmaken zoals kaneel en chocolade versterken het gevoel van hygge. Heeft u een drive-inn of afhaalloket? Maak dan een “coupe” voor thuis met sinaasappel kaneelijs en warme chocolademelk. Klein geluk, groots genieten.

Ingrediënten

Recept Sinaasappel kaneelijs met chocolademelk

Foto: Bakeplus

  • 4.000 gram Bakto Base Mezzo melkmix
  • 240 gram Aromitalia pasta Digestive Noir
  • 8 gram Polak Kaneel

Variegato

  • 200 gram    Comprital Variegato sinaasappel

Sinaasappelschijven

Recept Sinaasappel kaneelijs met chocolademelk_foto Bakeplus_3

Foto: Bakeplus

U maakt eenvoudig de decoratie van uw ijsbak zelf met deze gekonfijte, gedroogde sinaasappelschijven. Snijd de sinaasappel in plakken van 5 mm. dik. Verwijder de pitjes en blancheer de sinaasappelschijven in suikerwater 1:1 (totdat ze beetgaar zijn). Verwarm de oven voor op 60⁰ C. Leg de gekonfijte sinaasappelschijven op een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje. Zet deze in de oven en laat ze hierin ongeveer 3 uur drogen. Laat de sinaasappelschijven afkoelen en verpak het luchtdicht totdat u deze gaat gebruiken.

Werkwijze

Chocolademelk_pixabay

Foto: Pixabay

Weeg de grondstoffen voor het ijs volgens het recept af. Verwarm een gedeelte van de Bakto Base Mezzo melkmix en vermeng deze met de kaneel. Voeg de resterende melkmix en de Aromitalia pasta Digestive Noir toe en meng met een staafmixer tot een homogeen mengsel. Draai vervolgens de mix af in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op en verdeel de variegato Comprital Sinaasappel tussen de lagen en over het ijs. Garneer de ijsbak met de zelfgemaakte sinaasappelschijven. Serveer de coupe met een kannetje warme chocolademelk.

Dossiers
Lees ook
NL IJs staat en maakt zich zichtbaar met logo

NL IJs staat en maakt zich zichtbaar met logo

Anderhalf jaar na de eerste gesprekken en precies 1 jaar na ondertekening van de intentieverklaring, is de Stichting Nederlandse IJsbereidingssector, kortweg NL IJs, een feit. Met als sterke basis het IJscentrum, de branchevereniging Ambachtelijk IJscentrum en het Gilde van SVH Meesterijsbereiders zijn de gesprekken met partners in volle gang. De eerste...

Dagtrainingen IJscentrum gaan diepte in

Dagtrainingen IJscentrum gaan diepte in

Tussen april en het einde van de zomer kun je bij het IJscentrum - naast de basiscursus IJsbereider -terecht voor eendaagse trainingen die de focus leggen op één onderwerp. De dagcursussen Vegan IJs, Suikerreductie en Smaak vanuit de basis wisselen elkaar af. Daarnaast maakt een nieuwe cursus zijn intrede: bindmiddelen en emulgatoren. En meer cursussen...

Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak verschuift naar 2022

Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak verschuift naar 2022

Bakkersvak & IJs-Vak verschuift naar 2022. Een hard gelag voor organisator Easyfairs die hoopte op een spectaculaire 10-jarige jubileumeditie in 2021. De nieuwe data zijn 6, 7 en 8 maart 2022.