Sinaasappel Kaneelijs met chocolademelk
Hygge (spreek uit als ‘Huuge’) is overgewaaid uit Denemarken en draait om de kleine dingen die je hart laten zingen. In Nederland herkennen we hygge aan de gezelligheid van vroeg de gordijnen dicht en de kaarsen aan, op de bank met een dekentje en warme chocolademelk. Warme wintersmaken zoals kaneel en chocolade versterken het gevoel van hygge. Heeft u een drive-inn of afhaalloket? Maak dan een “coupe” voor thuis met sinaasappel kaneelijs en warme chocolademelk. Klein geluk, groots genieten.
Ingrediënten
Foto: Bakeplus
- 4.000 gram Bakto Base Mezzo melkmix
- 240 gram Aromitalia pasta Digestive Noir
- 8 gram Polak Kaneel
Variegato
- 200 gram Comprital Variegato sinaasappel
Sinaasappelschijven
Foto: Bakeplus
U maakt eenvoudig de decoratie van uw ijsbak zelf met deze gekonfijte, gedroogde sinaasappelschijven. Snijd de sinaasappel in plakken van 5 mm. dik. Verwijder de pitjes en blancheer de sinaasappelschijven in suikerwater 1:1 (totdat ze beetgaar zijn). Verwarm de oven voor op 60⁰ C. Leg de gekonfijte sinaasappelschijven op een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje. Zet deze in de oven en laat ze hierin ongeveer 3 uur drogen. Laat de sinaasappelschijven afkoelen en verpak het luchtdicht totdat u deze gaat gebruiken.
Werkwijze
Foto: Pixabay
Weeg de grondstoffen voor het ijs volgens het recept af. Verwarm een gedeelte van de Bakto Base Mezzo melkmix en vermeng deze met de kaneel. Voeg de resterende melkmix en de Aromitalia pasta Digestive Noir toe en meng met een staafmixer tot een homogeen mengsel. Draai vervolgens de mix af in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op en verdeel de variegato Comprital Sinaasappel tussen de lagen en over het ijs. Garneer de ijsbak met de zelfgemaakte sinaasappelschijven. Serveer de coupe met een kannetje warme chocolademelk.
Dossiers
Meer over
Lees ook
Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck
De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs
Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.
Op zoek naar alternatieve lepeltjes
Op Sigep gingen we op zoek naar alternatieve lepeltjes. Het blijkt een lastige queeste, want in Italië is nog volop plastic verkrijgbaar.