Ruby chocolade ijs

Recept Ruby Chocolade ijs_6

Na puur, melk en wit ontdekte Callebaut een compleet nieuwe vierde chocoladesoort: de Ruby chocolade. Het unieke, fruitige smaakprofiel en de sprankelende rood-roze kleur is 100 procent afkomstig uit de Ruby cacaoboon. Ruby chocolade heeft een intens fruitige smaak met fris-zure accenten en romige toetsen.

Tekst en foto's: Bakeplus

Stap 1 Variegato

  • 2 liter slagroom ongezoet
  • 500 g Ruby chocolade callets
  • 500 g dextrose
  • 200 g frambozengruis
  • 150 g suiker

Verwarm de slagroom. Los in de warme slagroom de overige ingrediënten op. Meng met de staafmixer. Snel terugkoelen.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_1-300x200

Stap 2 Stracciatella en chocolade schotsen

  • 1.000 g Ruby chocolade
  • 50 g zonnebloemolie

Verwarm de ingrediënten in de magnetron. Tussendoor roeren.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_2-300x200

Stap 3

Houd één gedeelte apart voor stracciatella variegato. Strijk het andere gedeelte van het chocolademengsel op een koele plaat. Af laten koelen. In schotsen breken.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_3-300x254

Stap 4 IJs

  • 4.000 g Bakto Base Mezzo melkmix
  • 500 g Ruby chocolade callets
  • 100 g dextrose

Verwarm 1.000 gram melkmix en los hier de Ruby chocolade en dextrose in op. Voeg de overige melkmix toe en meng.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_4-300x265

Stap 5

Draai het ijs af in uw machine zoals u gewend bent. Lepel de variegato en de stracciatella variegato tijdens het afdraaien over het ijs en spatel het door.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_5-300x200

Stap 6

Werk de bak af met variegato en stracciatella variegato. Decoreer met chocolade schotsen.

Dossiers
Lees ook
Thema World Chocolate Masters: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

Thema World Chocolate Masters: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

Het nieuwe thema voor de World Chocolate Masters is bekend: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE. Het thema geeft een dualiteit weer: voor sommige is dit het einde van de wereld (zoals we die kennen) en voor anderen het begin van een nieuw tijdperk. Hoe morgen zal smaken, eruit zal zien en voelen in de chocoladewereld, daar moeten de chocolatiers invulling...

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Net als het eerste boek Patisserie. eindigt ook de naam van deze uitgave op een punt: Chocolaterie. Maar het had van mij Chocolaterie! mogen heten. Natuurlijk is het niet het eerste uitgebreide boek over chocolade maar dit is echt wel de overtreffende trap wat mij betreft.

Nieuw hoofdkantoor voor Felchlin Zwitserland

Nieuw hoofdkantoor voor Felchlin Zwitserland

Na meer dan 100 jaar, werd in januari 2019 het hoofdkantoor van Max Felchlin AG met de productieruimten en de kantoorfaciliteiten samengevoegd in Ibach-Schwyz. Op deze manier is er een centrale faciliteit ontstaan, waar ruimte is voor zowel medewerkers van productie evenals kantoor, maar waar ook klanten en leveranciers samen komen.