Ruby chocolade ijs

Recept Ruby Chocolade ijs_6

Na puur, melk en wit ontdekte Callebaut een compleet nieuwe vierde chocoladesoort: de Ruby chocolade. Het unieke, fruitige smaakprofiel en de sprankelende rood-roze kleur is 100 procent afkomstig uit de Ruby cacaoboon. Ruby chocolade heeft een intens fruitige smaak met fris-zure accenten en romige toetsen.

Tekst en foto's: Bakeplus

Stap 1 Variegato

  • 2 liter slagroom ongezoet
  • 500 g Ruby chocolade callets
  • 500 g dextrose
  • 200 g frambozengruis
  • 150 g suiker

Verwarm de slagroom. Los in de warme slagroom de overige ingrediënten op. Meng met de staafmixer. Snel terugkoelen.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_1-300x200

Stap 2 Stracciatella en chocolade schotsen

  • 1.000 g Ruby chocolade
  • 50 g zonnebloemolie

Verwarm de ingrediënten in de magnetron. Tussendoor roeren.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_2-300x200

Stap 3

Houd één gedeelte apart voor stracciatella variegato. Strijk het andere gedeelte van het chocolademengsel op een koele plaat. Af laten koelen. In schotsen breken.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_3-300x254

Stap 4 IJs

  • 4.000 g Bakto Base Mezzo melkmix
  • 500 g Ruby chocolade callets
  • 100 g dextrose

Verwarm 1.000 gram melkmix en los hier de Ruby chocolade en dextrose in op. Voeg de overige melkmix toe en meng.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_4-300x265

Stap 5

Draai het ijs af in uw machine zoals u gewend bent. Lepel de variegato en de stracciatella variegato tijdens het afdraaien over het ijs en spatel het door.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_5-300x200

Stap 6

Werk de bak af met variegato en stracciatella variegato. Decoreer met chocolade schotsen.

Dossiers
Lees ook
Ringers-chocolade keert terug

Ringers-chocolade keert terug

Nazaten van de oprichters van de Ringers Chocoladefabrieken blazen het Ringers merk nieuw leven in. Zij nemen de in Hoorn gevestigde patissier Menno Spataro, in 2014 de winnaar van de Gouden Gard, in de hand om een aantal hoogwaardige chocoladeproducten te ontwikkelen. Het gaat voorlopig alleen om bonbons en repen, die Kees Klaasen, eigenaar van de...

Carlo Midiri nieuwste Chef Ambassadeur Callebaut

Carlo Midiri nieuwste Chef Ambassadeur Callebaut

Carlo Midiri is de nieuwste Chef Ambassadeur van het chocolademerk Callebaut. Hij gaat deel uitmaken van de internationale Ambassadeurs Club van Callebaut.

Belgium Chocolate Summit

Belgium Chocolate Summit

Op 5, 6 en 7 juni wordt in Antwerpen de Belgium Chocolate Summit gehouden. De drie dagen hebben een verschillende invulling : de Belgium Chocolate Awards, een conferentie en workshops