Ruby chocolade ijs

Recept Ruby Chocolade ijs_6

Na puur, melk en wit ontdekte Callebaut een compleet nieuwe vierde chocoladesoort: de Ruby chocolade. Het unieke, fruitige smaakprofiel en de sprankelende rood-roze kleur is 100 procent afkomstig uit de Ruby cacaoboon. Ruby chocolade heeft een intens fruitige smaak met fris-zure accenten en romige toetsen.

Tekst en foto's: Bakeplus

Stap 1 Variegato

  • 2 liter slagroom ongezoet
  • 500 g Ruby chocolade callets
  • 500 g dextrose
  • 200 g frambozengruis
  • 150 g suiker

Verwarm de slagroom. Los in de warme slagroom de overige ingrediënten op. Meng met de staafmixer. Snel terugkoelen.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_1-300x200

Stap 2 Stracciatella en chocolade schotsen

  • 1.000 g Ruby chocolade
  • 50 g zonnebloemolie

Verwarm de ingrediënten in de magnetron. Tussendoor roeren.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_2-300x200

Stap 3

Houd één gedeelte apart voor stracciatella variegato. Strijk het andere gedeelte van het chocolademengsel op een koele plaat. Af laten koelen. In schotsen breken.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_3-300x254

Stap 4 IJs

  • 4.000 g Bakto Base Mezzo melkmix
  • 500 g Ruby chocolade callets
  • 100 g dextrose

Verwarm 1.000 gram melkmix en los hier de Ruby chocolade en dextrose in op. Voeg de overige melkmix toe en meng.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_4-300x265

Stap 5

Draai het ijs af in uw machine zoals u gewend bent. Lepel de variegato en de stracciatella variegato tijdens het afdraaien over het ijs en spatel het door.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_5-300x200

Stap 6

Werk de bak af met variegato en stracciatella variegato. Decoreer met chocolade schotsen.

Dossiers
Lees ook
Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan een groot chocoladekunstwerk van 15 meter hoog en 27 meter breed. Callebaut sponsorde deze officiele wereldrecordpoging. Het werk is volledig gemaakt van traceerbare en 100% duurzame Callebaut chocolade. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Mercy Ships organisatie.

'Het lekkerste wereldrecord' nu te bezoeken

'Het lekkerste wereldrecord' nu te bezoeken

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan ‘Het lekkerste wereldrecord’; een kunstwerk met een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters en ongeëvenaarde van grootte, gewicht en afmeting. Het kunstwerk staat in de Onderzeebootloods in Rotterdam en bestaat uit meer dan 1.600 elementen die gesponsord konden worden. Het kunstwerk is...

Nieuwe naam voor Chocoladespecialist Rijkenberg

Nieuwe naam voor Chocoladespecialist Rijkenberg

Henk Bijma en Hans Neef zijn sinds 2012 de eigenaren van Chocoladespecialist Rijkenberg. Na meer dan 57 jaar bestaan hebben ze besloten de naam van het Heerhugowaardse bedrijf te veranderen in De Chocoladefabriek.