Ruby chocolade ijs

Recept Ruby Chocolade ijs_6

Na puur, melk en wit ontdekte Callebaut een compleet nieuwe vierde chocoladesoort: de Ruby chocolade. Het unieke, fruitige smaakprofiel en de sprankelende rood-roze kleur is 100 procent afkomstig uit de Ruby cacaoboon. Ruby chocolade heeft een intens fruitige smaak met fris-zure accenten en romige toetsen.

Tekst en foto's: Bakeplus

Stap 1 Variegato

  • 2 liter slagroom ongezoet
  • 500 g Ruby chocolade callets
  • 500 g dextrose
  • 200 g frambozengruis
  • 150 g suiker

Verwarm de slagroom. Los in de warme slagroom de overige ingrediënten op. Meng met de staafmixer. Snel terugkoelen.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_1-300x200

Stap 2 Stracciatella en chocolade schotsen

  • 1.000 g Ruby chocolade
  • 50 g zonnebloemolie

Verwarm de ingrediënten in de magnetron. Tussendoor roeren.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_2-300x200

Stap 3

Houd één gedeelte apart voor stracciatella variegato. Strijk het andere gedeelte van het chocolademengsel op een koele plaat. Af laten koelen. In schotsen breken.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_3-300x254

Stap 4 IJs

  • 4.000 g Bakto Base Mezzo melkmix
  • 500 g Ruby chocolade callets
  • 100 g dextrose

Verwarm 1.000 gram melkmix en los hier de Ruby chocolade en dextrose in op. Voeg de overige melkmix toe en meng.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_4-300x265

Stap 5

Draai het ijs af in uw machine zoals u gewend bent. Lepel de variegato en de stracciatella variegato tijdens het afdraaien over het ijs en spatel het door.

Recept-Ruby-Chocolade-ijs_5-300x200

Stap 6

Werk de bak af met variegato en stracciatella variegato. Decoreer met chocolade schotsen.

Dossiers
Lees ook
De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Bon Bon R ijs

Bon Bon R ijs

Bon Bon R is al jaren één van de hardlopers van Aromitalia bij Bakeplus. Bon Bon R ijs wordt gemaakt met een pasta en een variegato. Vanuit de markt kwam de vraag om de set apart van elkaar aan te bieden. Zowel de Bon Bon R pasta als de Bon Bon R variegato combineren namelijk mooi met andere smaken.

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie...