Pastilla amandel met bosvruchten

Openingsbeeld

Marokko kent een rijke keuken vol smaak door de vele kruiden en ingrediënten die in de gerechten worden gebruikt. Een pastilla is een feestelijk Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Na een culinaire reis door Marokko maakte onze ijsmanager John Brouwers op eigen wijze een onderscheidende pastilla met een vulling van amandelijs en een bosvruchten variegato. Een laag krokant Victoriabeslag voegt een extra dimensie toe.

Ingrediënten

  • 4.000 gram Bakto Base Mezzo melkmix
  • 400 gram Fabbri Delipasta Amandel

 Variegato

  • 200 gram Comprital Bosvruchten Variegato

Victoria beslag

  • 175 gram Amandelschaafsel
  • 175 gram Kristalsuiker
  • 30 gram Eiwit

Bereidingswijze Victoriabeslag

Bakeplus_Pastilla Amandel met bosvruchten_2

Verwarm de oven voor op 160⁰ C.
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier of een siliconenmatje.
Meng in een kom het amandelschaafsel met de suiker en voeg het eiwit toe. Roer het geheel goed door elkaar zodat al het amandelschaafsel bedekt is met een laagje suiker. Stort het victoriabeslag op de bakplaat, spreid het goed uit en zet de bakplaat in de oven. Rooster je Victoriabeslag in ca. 20 minuten totdat het krokant en goudbruin is.
Laat het Victoriabeslag afkoelen en verpak het luchtdicht totdat je het gaat gebruiken. Verkruimel het iets voordat je het gebruikt.

Werkwijze Pastilla

Bakeplus_Pastilla Amandel met bosvruchten_1

Weeg de grondstoffen voor het ijs volgens het recept af. Meng de Bakto Base Mezzo melkmix met de Fabbri Delipasta amandel met een staafmixer tot een homogeen mengsel. Draai vervolgens de mix af in uw ijsmachine. Spatel de Comprital Bosvruchten Variegato door de lagen ijs.

Schep met een ijsknijper, tangmaat 10, ronde bollen ijs. Rol de ijsbollen vervolgens door het Victoriabeslag en plaats deze 15 minuten in de shockvriezer. Neem een half vel ontdooid filodeeg en wikkel de ijsbol in het filodeeg. Plaats de pastilla 10 minuten terug in de shockvriezer.

Smeer de bovenkant van de pastilla in met gesmolten roomboter.

Bak de pastilla in een voorverwarmde oven van 225⁰ C goudbruin krokant. Bestrooien met poedersuiker en direct serveren. U kunt de pastilla diepgevroren bewaren, voordat u hem afbakt en uitserveert.

Dossiers
Lees ook
Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...

IJs - Marleen Visser

IJs - Marleen Visser

IJs heeft dertig van de meest verrukkelijke en verrassende ijsrecepten van de zomer voor je verzameld. Te maken met óf zonder ijsmachine en geschikt voor beginnende en ervaren ijsmakers.

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Vorige week kreeg mister Icecream Jacques Vos een heus verrassingsfeest voorgeschoteld. Een afscheid kun je het namelijk niet noemen aangezien iedereen verwacht dat Jacques zich wel met de branche zal blijven bemoeien. Maar nu hij eind oktober met pensioen gaat was het wel een mooi moment voor een feestje in het IJscentrum en een eerbetoon in Vakblad...