Meesterlijk recept: Triple melon

triple melon 3 (Medium)

Deze keer een Meesterlijk recept van SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal. Heerlijk nazomeren met een combinatie van smoothie en ijs!

  • Recept:

Triple melon

Triple melon is een smoothie van watermeloen met daarin een sorbet van cantaloupe. Daarop een fijne brunoise van galiameloen.

* Snijd voor de smoothie het vruchtvlees uit de schil van de (liefst pitloze) watermeloen. Haal de eventueel achtergebleven pitjes eruit. Pureer de rest en bewaar het koel.

Sorbet van cantaloupe

  • 1875 gr water
  • 650  gr sacharose
  • 180 gr dextrose
  • 130 gr glucose
  • 12 gr vruchtenijsbindmiddel

Pasteuriseer bovenstaande ingredienten een half uur op 65 graden Celsius, koel het dan terug en laat het minimaal 4 uur rijpen.

Voeg hier 1200 gr gepureerde cantaloupe, 150 gr meloenpasta, 20 gr citroensap en 10 gr emulgatorpasta aan toe.

Dit samen afdraaien in de ijsmachine. triple-melon-4-Medium-168x300

Smoothie

Meng voor de smoothie de gewenste hoeveelheid meloensap met 25 % Spa Rood. Schenk een beetje van de smoothie  in een glas of diep bord en schep hierin het cantaloupe-ijs.

Om een mooi effect te krijgen, dient de bol wel boven het soepje uit te komen. Maak het geheel af met een ragfijne brunoise van galiameloen.

Om een betere versbeleving te creëren, is het de moeite waard om in de uitgeholde watermeloen een tapkraantje te draaien en zo het soepje in het glas te tappen. Zie foto!

 

  • Inauguratie SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal Mark van Gaal
Dossiers
Lees ook
Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

De tijd van de zomerkoninkjes komt er weer aan! Aardbeien en rabarber vormen een mooie combinatie in sorbet ijs. En een vleugje kaneel zorgt voor een nostalgische twist.

Bon Bon R ijs

Bon Bon R ijs

Bon Bon R is al jaren één van de hardlopers van Aromitalia bij Bakeplus. Bon Bon R ijs wordt gemaakt met een pasta en een variegato. Vanuit de markt kwam de vraag om de set apart van elkaar aan te bieden. Zowel de Bon Bon R pasta als de Bon Bon R variegato combineren namelijk mooi met andere smaken.

Syberienne taartje

Syberienne taartje

IJstaarten passen perfect bij de wintermaanden en bij de daartoe behorende feestdagen. Wat is er tenslotte lekkerder dan een heerlijke ijstaart als dessert na het gourmetten met Sinterklaas of het kerstdiner? De ijstaarten kunnen zo simpel of zo extravagant gemaakt worden als u zelf wilt en het is de kans om u te profileren als vakman. Recept en foto's:...