Meesterlijk recept: ijslolly's

resultaat_ijslolly caroline kooij

Kerst kan een hele drukke periode zijn voor je ijssalon als je een leuk kerstassortiment aanbiedt. Ik ben altijd weer trots als er zoveel mensen een ijstaart of een dessert met ijs van ons hebben geserveerd voor de kerstdagen.

Dit jaar hebben wij de ijslolly’s toegevoegd aan ons assortiment. Het is een goed impulsproduct, leuk voor kinderen, een goede toevoeging aan een grand dessert en je kunt ze in veel verschillende kleuren en smaken maken. IJslolly's moeten wel efficiënt te maken zijn, helemaal tijdens deze drukke periode. Wij produceren de ijslolly’s dan ook per 1000 stuks en verkopen ze per 8 stuks.

  • Stap voor stap: ijslolly's

  1. Maak een semifreddo. Er zijn ook meerdere halffabrikaten op de markt waar je nog zelf een smaak aan toe kunt voegen.
  2. Schep bolletjes met een schep maat 55 op een koude plaat. Leg een vel bakpapier op de plaat.
  3. Steek in de bolletjes een stokje van 7 centimeter.
  4. Verwarm een coating, copertura, of chocola au bain-marie (of in de magnetron tot het vloeibaar is). Even laten afkoelen, maar niet hard laten worden.
  5. Dip het bolletje in de coating en daarna meteen door een eventuele garnering.
  6. Leg de lolly’s terug op de koude plaat en laat ze aanharden.

caroline recept 1_web caroline recept 2_web caroline recept 4_web

Ik heb hier pistachecoating gebruikt en pistachenootjes als garnering. Voor de rode lolly’s heb ik aardbeiencoating met merenguestrooisel gebruikt. caroline recept 5_web

Coating kun je zelf maken met chocola en pasta’s of kant-en-klaar inkopen. De garnering kun je ook zelf maken of kopen. Denk aan amaretto koekjescrumble, kokosstrooisel en gemalen hazelnootjes. Veel producten heb je waarschijnlijk al op voorraad. Door de semifreddo kan ook altijd nog een variegato. Gebruik hiervoor geen variegato met stukjes, anders hecht de coating niet goed.

Denk ook aan een goede verpakking. Zeker met de kerstdagen is de verpakking ook belangrijk.

Dossiers
Lees ook
Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

De tijd van de zomerkoninkjes komt er weer aan! Aardbeien en rabarber vormen een mooie combinatie in sorbet ijs. En een vleugje kaneel zorgt voor een nostalgische twist.

Bon Bon R ijs

Bon Bon R ijs

Bon Bon R is al jaren één van de hardlopers van Aromitalia bij Bakeplus. Bon Bon R ijs wordt gemaakt met een pasta en een variegato. Vanuit de markt kwam de vraag om de set apart van elkaar aan te bieden. Zowel de Bon Bon R pasta als de Bon Bon R variegato combineren namelijk mooi met andere smaken.

Syberienne taartje

Syberienne taartje

IJstaarten passen perfect bij de wintermaanden en bij de daartoe behorende feestdagen. Wat is er tenslotte lekkerder dan een heerlijke ijstaart als dessert na het gourmetten met Sinterklaas of het kerstdiner? De ijstaarten kunnen zo simpel of zo extravagant gemaakt worden als u zelf wilt en het is de kans om u te profileren als vakman. Recept en foto's:...