Klein verwenmoment, groot plezier

Laan Heiloo_Sfeer moedersdag(Dichtbij2)

Dit jaar zal nog steeds anders zijn dan we gewend zijn, maar één ding is zeker: iedereen is en blijft op zoek naar die kleine verwenmomenten. Dus het is een goed idee om ons voor te bereiden op de feestjes groot en klein, die sowieso ieder jaar doorgaan: Moederdag, Koningsdag, Vaderdag enzovoort. Hoe ze uiteindelijk gevierd gaan worden, blijft een verrassing, maar met een heerlijke ijscreatie erbij is het altijd feest.

Monoportie ijstaart witte chocolade met framboos

Een leuk idee voor Moederdag! Een klein ijstaartje, dat je cadeau kunt geven aan je moeder, oma, vriendin of wie je maar wilt. Een onweerstaanbare combinatie van witte chocolade en framboos, waar een vrouwenhart sneller van gaat kloppen.

Ingrediënten:

Bodem
500 gram Cheesecake biscuit granella MEC3
250 gram Chocolade wit couverture MEC3

IJs
4000 gram Witte basismix (bijvoorbeeld op basis van
Nic Gelato base 100VF)
100 gram Chocolade wit pasta MEC3

Variegato
Framboos variegato MEC3

Decoratie
Gelato caldo MEC3
Verse frambozen

Werkwijze:

  1. Neem een siliconen ijstaartvorm (voor 8 ijstaartjes) en vul deze met een witte chocolade-ijs.
  2. Vul een spuitzak met frambozen variegato en vul vervolgens de kern van het ijstaartje met een klein beetje variegato.
  3. Druk de bodem in het ijs en zet het geheel in de shockvriezer.
  4. Haal de ijstaartvorm uit de shockvriezer en los het taartje.
  5. Bedek het taartje met een laagje frambozen variegato en decoreer het geheel eventueel met verse frambozen.

Tips

De populariteit van monoporties groeit. Een trend waar je als ijsbereider gemakkelijk op inspeelt. Een standaard ijstaart is meestal voor minimaal 6-personen en geschikt voor grote gezelschappen.
Met deze monoportie ijstaartjes kun je alleen, met z’n tweeën of op afstand met elkaar genieten van een heerlijke traktatie.
Tip! Ook ideaal om iemand cadeau te geven.

Laan Heiloo_logo

Wilt u meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan Heiloo: info@laan.nlof kijk op www.laan.nl/recepten.

Dossiers
Lees ook
Amarenen: Yoghurt Amarenen Cherry Ronno; Amaretto met Amarenen

Amarenen: Yoghurt Amarenen Cherry Ronno; Amaretto met Amarenen

Je hebt Amarenen en Amarenen! De Variegato Gourmet Amarena Con Pezzi van Montebianco zit boordevol (hele) kersen. En dat proef je. Amarenen is een specialiteit uit Bologna in de Italiaanse regio Emilia-Romagna.

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.