IJstaarten voor Pasen

Stap 1

Pasen is in de winkels van ambachtelijke bakkers, het grootwinkelbedrijf en de retail net zo‘n groot moment qua verkoopvolume als Kerst. Bij ijssalons zien we dat veel minder, terwijl ijstaarten tijdens Kerst wel volop worden verkocht. Veelal heeft dat te maken met het feit dat de Paasdagen verschillend vallen per seizoen. Het zijn vaak zeer drukke dagen met handijs verkoop, met minder focus op bijproducten.

Toch is het relatief eenvoudig om in te spelen op Pasen als verkoopmoment, met een relatief eenvoudig te maken ijstaartje. Een taartje dat er spectaculair uitziet, en dat ideaal is als afsluiting van het Paasdiner. Speel in op het Paasgevoel met bijvoorbeeld de smaak advocaat (Zabayone), omdat dit onlosmakelijk verbonden is met Pasen. Maar natuurlijk kunt u met allerlei smaken in dit ijstaartje het onderscheid maken.

  • Veel succes met dit recept van Maurice Burger, Manager IJs Bakeplus!

Voorbereiding:

  • Voor het schuim maken we gebruik van kookschuim.
  • 200 gram eiwit
  • 150 gram suiker
  • Dit samen opkloppen en stijf slaan.

Ondertussen:

  • 450 gram suiker met 120 gram water inkoken.
  • Dit mengsel koken tot 120 °C. Wanneer deze temperatuur bereikt is, het geheel straalsgewijs mengen met het opgeklopte ei en het suikermengsel en dit koud roeren.
  • Hierna is het schuim gereed voor verwerking.
Dossiers
Lees ook
Op bezoek bij Cremerie François

Op bezoek bij Cremerie François

Christophe Penneman nodigde de redactie van Vakblad IJs uit voor een atelierbezoek bij zijn cremerie François. Dit ter ere van de opening van zijn derde ijssalon, in Knokke. Een uitnodiging om achter de schermen te kijken bij een van de oudste ijssalons in België? Dat slaan we natuurlijk niet af!

Syberienne taartje

Syberienne taartje

IJstaarten passen perfect bij de wintermaanden en bij de daartoe behorende feestdagen. Wat is er tenslotte lekkerder dan een heerlijke ijstaart als dessert na het gourmetten met Sinterklaas of het kerstdiner? De ijstaarten kunnen zo simpel of zo extravagant gemaakt worden als u zelf wilt en het is de kans om u te profileren als vakman. Recept en foto's:...

Cursussen en trainingen Ambachtelijk IJscentrum

Cursussen en trainingen Ambachtelijk IJscentrum

Het Ambachtelijk IJscentrum geeft dit najaar verschillende cursussen. Wilt u dit jaar nog een cursus of training volgen? Opgeven kan nog voor de cursus IJsbereider, de nieuwe training IJsbruidstaarten en de dagtraining receptuur bereken. Cursus IJsbereider De laatste cursus IJsbereider van dit jaar start 25 oktober. U heeft nog 14 dagen de tijd om u...