IJstaarten voor Pasen

Stap 1

Pasen is in de winkels van ambachtelijke bakkers, het grootwinkelbedrijf en de retail net zo‘n groot moment qua verkoopvolume als Kerst. Bij ijssalons zien we dat veel minder, terwijl ijstaarten tijdens Kerst wel volop worden verkocht. Veelal heeft dat te maken met het feit dat de Paasdagen verschillend vallen per seizoen. Het zijn vaak zeer drukke dagen met handijs verkoop, met minder focus op bijproducten.

Toch is het relatief eenvoudig om in te spelen op Pasen als verkoopmoment, met een relatief eenvoudig te maken ijstaartje. Een taartje dat er spectaculair uitziet, en dat ideaal is als afsluiting van het Paasdiner. Speel in op het Paasgevoel met bijvoorbeeld de smaak advocaat (Zabayone), omdat dit onlosmakelijk verbonden is met Pasen. Maar natuurlijk kunt u met allerlei smaken in dit ijstaartje het onderscheid maken.

  • Veel succes met dit recept van Maurice Burger, Manager IJs Bakeplus!

Voorbereiding:

  • Voor het schuim maken we gebruik van kookschuim.
  • 200 gram eiwit
  • 150 gram suiker
  • Dit samen opkloppen en stijf slaan.

Ondertussen:

  • 450 gram suiker met 120 gram water inkoken.
  • Dit mengsel koken tot 120 °C. Wanneer deze temperatuur bereikt is, het geheel straalsgewijs mengen met het opgeklopte ei en het suikermengsel en dit koud roeren.
  • Hierna is het schuim gereed voor verwerking.
Dossiers
Lees ook
Creatief de winter door met Bakeplus

Creatief de winter door met Bakeplus

Voor ijssalons ligt de omzetpiek natuurlijk in de zomer, maar ook de winterperiode biedt kansen. En zeker in dit ‘corona-jaar’ zijn extra inkomsten in de winter meer dan welkom. Daarom biedt Bakeplus tips en trucs om op een originele manier te overwinteren.

Upgrade je ijstaarten met cursus IJs & Patisserie

Upgrade je ijstaarten met cursus IJs & Patisserie

Wie dit najaar wil shinen met ijstaarten en -gebak, schrijft zich in voor de cursus IJs & Patisserie aan het IJscentrum. In twee dagen perfectioneer je je vaardigheden als het gaat om ijspatisserie maken en afwerken.

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Het virus Covid-19 heeft een grote impact op kleine lokale ondernemers. Zo ook op de Nederlandse chocolatiers. Normaal gesproken is Pasen voor hen een van de piekmomenten, maar nu blijven veel klanten weg. Daarom brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar Nederland