Ieder seizoen zijn eigen smaken

Yoghurt Walnoot IJs_Laan Heiloo_1

Het nieuwe ijsseizoen staat alweer voor de deur en de eerste voorbereidingen zijn al in volle gang. Naast het standaard assortiment blijft het belangrijk om uw klanten te verrassen met nieuwe smaken en combinaties. Zo blijft u, als ijsbereider, vernieuwend, creatief en actueel. Het maken en bedenken van nieuwe combinaties hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn en Laan Heiloo laat u dit graag zien.

Door een goede basissmaak als uitgangspunt te kiezen en deze vervolgens aan te kleden met de lekkerste variegato’s en garneringen, komt u al een heel eind. Een goed voorbeeld hiervan is yoghurt, een goede basissmaak die al lekker is van zichzelf, maar waar u ook vele variaties mee kunt maken.

Yoghurt stracciatella-ijs met honing en walnoten

Yoghurt Walnoot IJs_Laan Heiloo_2

Een verrassende variatie van het welbekende dessert van overheerlijke romige yoghurt met wat walnoten en een flinke scheut honing, maar nú met een stracciatella-chocolade. U geeft in een handomdraai een warme en Griekse twist aan de frisse smaak van yoghurt. Perfect bij de start van het seizoen, waarbij warme en koelere dagen elkaar nog afwisselen.

Ingrediënten:

  • 4000 gram Witte basismix (bijvoorbeeld op basis van Nic Gelato base 100VF)
  • 120 gram Yoghurtpoeder MEC3

Variegato

  • ± 400 gram Stracciatella Fluida pasta

Pernigotti

  • ± 200 gram Honing variegato MEC3
  • Naar wens Gekarameliseerde walnootstukjes

Werkwijze:

  1. Voeg 120 gram yoghurtpoeder toe aan 4000 gram basismix.
  2. Roer het geheel goed door en voeg de mix toe aan uw ijsmachine.
  3. Smelt ondertussen de stracciatella-chocolade.
  4. Draai het ijs af en spatel eerst de stracciatella-chocolade door het ijs en vervolgens de honing variegato en walnootstukjes.
  5. Maak uw bak mooi op en decoreer het geheel met dezelfde variegato en garneringen.

Tips

Yoghurt Walnoot IJs_Laan Heiloo_3

Zo kunt u het hele jaar door verrassen met originele en creatieve combinaties. Hierbij alvast een aantal suggesties:

  • Voorjaar: Yoghurt ijs met mango, witte chocolade en kokosrasp.
  • Zomer: Yoghurt met frambozen en munt.
  • Najaar: Yoghurt met appeltaart variegato en gekarameliseerde walnootstukjes.
  • Winter: Yoghurt met mandarijn en Lotus® Original Speculoos crunch.

Laan Heiloo_logo

Wilt u meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan Heiloo: info@laan.nlof kijk op www.laan.nl/recepten.

 

Dossiers
Lees ook
Amarenen: Yoghurt Amarenen Cherry Ronno; Amaretto met Amarenen

Amarenen: Yoghurt Amarenen Cherry Ronno; Amaretto met Amarenen

Je hebt Amarenen en Amarenen! De Variegato Gourmet Amarena Con Pezzi van Montebianco zit boordevol (hele) kersen. En dat proef je. Amarenen is een specialiteit uit Bologna in de Italiaanse regio Emilia-Romagna.

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.

Van populaire snack naar ijsrecept

Van populaire snack naar ijsrecept

IJs moet natuurlijk vooral lekker zijn, maar ook de styling en originaliteit spelen tegenwoordig een belangrijke rol. Ziet je ijsje er opvallend uit of serveer je een bijzondere smaakcombinatie, dan plaatst de jonge generatie al snel een foto op sociale media. Zo zorg je voor naamsbekendheid én trek je een nieuwe doelgroep naar je ijssalon.