Hazelnootschuimtaart

6 december 2017

Eindresultaat-300x199 Hazelnootschuimtaart is en blijft een favoriet van veel mensen. Een twist op deze klassieker bestaat uit hazelnootijs en een variegato van meringueschuim met grovere stukjes hazelnoot en chocolade. IJs en taart, taart en ijs, in één.

Recept en foto's: Bakeplus

Ingrediënten:

  • 3500 gram Melkmix
  • 280 gram AromItalia Exp.
  • Hazelnoot fijn
  • 75 gram Dextrose
  • 2 stuks Pruvé Turko schuimplak 24 cm
  • Gesmolten chocolade

Werkwijze:

Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af. Breek de schuimplakken en coat deze met gesmolten chocolade. Meng de pasta, melkmix en dextrose met een staafmixer. Draai de mix af in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op en meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.

  • Stap-1-300x199 Voor de variegato: meng de chocolade met cacaoboter
  • Stap-2-1-300x199 Voor de variegato: breek de schuimplakken
  • stap-3-1-300x199 Voor de variegato: Coat de schuimplakken met de gesmolten chocolade

Stap-4-300x199 Meng de AromItalia Hazelnoot fijn pasta, melkmix en 75 gram dextrose met een staafmixer.

Stap-5-300x199 Draai de mix af in de ijsmachine.

Stap-6-199x300 Bouw de bak in lagen op.

Stap-7-300x199 Meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.

  Eindresultaat-300x199    

Altijd op de hoogte blijven?