Hazelnootschuimtaart

Eindresultaat

Eindresultaat-300x199 Hazelnootschuimtaart is en blijft een favoriet van veel mensen. Een twist op deze klassieker bestaat uit hazelnootijs en een variegato van meringueschuim met grovere stukjes hazelnoot en chocolade. IJs en taart, taart en ijs, in één.

Recept en foto's: Bakeplus

Ingrediënten:

  • 3500 gram Melkmix
  • 280 gram AromItalia Exp.
  • Hazelnoot fijn
  • 75 gram Dextrose
  • 2 stuks Pruvé Turko schuimplak 24 cm
  • Gesmolten chocolade

Werkwijze:

Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af. Breek de schuimplakken en coat deze met gesmolten chocolade. Meng de pasta, melkmix en dextrose met een staafmixer. Draai de mix af in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op en meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.

  • Stap-1-300x199 Voor de variegato: meng de chocolade met cacaoboter
  • Stap-2-1-300x199 Voor de variegato: breek de schuimplakken
  • stap-3-1-300x199 Voor de variegato: Coat de schuimplakken met de gesmolten chocolade

Stap-4-300x199 Meng de AromItalia Hazelnoot fijn pasta, melkmix en 75 gram dextrose met een staafmixer.

Stap-5-300x199 Draai de mix af in de ijsmachine.

Stap-6-199x300 Bouw de bak in lagen op.

Stap-7-300x199 Meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.

  Eindresultaat-300x199    

Dossiers
Lees ook
Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022 zit er weer op. Vijf dagen lang stond Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie. Met 950 merken, 3000 zakelijke ontmoetingen en bezoekers uit meer dan 80 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle editie.