Hazelnootschuimtaart

Eindresultaat

Eindresultaat-300x199 Hazelnootschuimtaart is en blijft een favoriet van veel mensen. Een twist op deze klassieker bestaat uit hazelnootijs en een variegato van meringueschuim met grovere stukjes hazelnoot en chocolade. IJs en taart, taart en ijs, in één.

Recept en foto's: Bakeplus

Ingrediënten:

  • 3500 gram Melkmix
  • 280 gram AromItalia Exp.
  • Hazelnoot fijn
  • 75 gram Dextrose
  • 2 stuks Pruvé Turko schuimplak 24 cm
  • Gesmolten chocolade

Werkwijze:

Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af. Breek de schuimplakken en coat deze met gesmolten chocolade. Meng de pasta, melkmix en dextrose met een staafmixer. Draai de mix af in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op en meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.

  • Stap-1-300x199 Voor de variegato: meng de chocolade met cacaoboter
  • Stap-2-1-300x199 Voor de variegato: breek de schuimplakken
  • stap-3-1-300x199 Voor de variegato: Coat de schuimplakken met de gesmolten chocolade

Stap-4-300x199 Meng de AromItalia Hazelnoot fijn pasta, melkmix en 75 gram dextrose met een staafmixer.

Stap-5-300x199 Draai de mix af in de ijsmachine.

Stap-6-199x300 Bouw de bak in lagen op.

Stap-7-300x199 Meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.

  Eindresultaat-300x199    

Dossiers
Lees ook
‘Er zijn mensen die zeggen: waar begin je aan?’

‘Er zijn mensen die zeggen: waar begin je aan?’

Luuk Schaper (20) is patissier en werkt in de zaak van zijn ouders. Maar niet voor lang meer: deze zomer opent hij zijn eigen winkel in Krimpen aan de Lek. “In drukke periodes werk ik wel tien tot twaalf uur per dag. Maar dat maakt me niet uit, als ik maar met het vak bezig kan zijn.”

Hoe voorkom je vetbloem op chocolade

Hoe voorkom je vetbloem op chocolade

Vetbloem is een andere term voor de herstructurering van chocoladekristallen. Het zorgt voor een onappetijtelijk uiterlijk en verlies van textuur van de chocolade. Frank Boerboom, technisch manager bij Friesland Campina, sprak tijdens de Chocolate Summit in Antwerpen over het voorkomen van vetbloem.

"Chocolade is emotie"

"Chocolade is emotie"

Begin juni organiseerde Chocolaterie, het Belgische vakblad voor de chocolatier, de Belgium Chocolate Summit. Drie dagen lang ging het in Antwerpen over chocolade.