Hazelnootschuimtaart

Eindresultaat

Eindresultaat-300x199 Hazelnootschuimtaart is en blijft een favoriet van veel mensen. Een twist op deze klassieker bestaat uit hazelnootijs en een variegato van meringueschuim met grovere stukjes hazelnoot en chocolade. IJs en taart, taart en ijs, in één.

Recept en foto's: Bakeplus

Ingrediënten:

  • 3500 gram Melkmix
  • 280 gram AromItalia Exp.
  • Hazelnoot fijn
  • 75 gram Dextrose
  • 2 stuks Pruvé Turko schuimplak 24 cm
  • Gesmolten chocolade

Werkwijze:

Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af. Breek de schuimplakken en coat deze met gesmolten chocolade. Meng de pasta, melkmix en dextrose met een staafmixer. Draai de mix af in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op en meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.

  • Stap-1-300x199 Voor de variegato: meng de chocolade met cacaoboter
  • Stap-2-1-300x199 Voor de variegato: breek de schuimplakken
  • stap-3-1-300x199 Voor de variegato: Coat de schuimplakken met de gesmolten chocolade

Stap-4-300x199 Meng de AromItalia Hazelnoot fijn pasta, melkmix en 75 gram dextrose met een staafmixer.

Stap-5-300x199 Draai de mix af in de ijsmachine.

Stap-6-199x300 Bouw de bak in lagen op.

Stap-7-300x199 Meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.

  Eindresultaat-300x199    

Dossiers
Lees ook
Duurzame chocolade tijdens Chocoa 2019

Duurzame chocolade tijdens Chocoa 2019

Deze week, op 20 februari, Chocoa 2019 van start. Tijdens deze zevende editie staat de Beurs van Berlage vijf dagen lang in het teken van chocolade. Bezoekers maken kennis met de hele keten en kiezen de beste 'hot chocolate' van de wereld. Chocoa duurt tot en met 24 februari.  20, 21 en 22 februari staan in het teken van beurs, congres en seminars,...

De koninklijke bonbons van Marco Nijtmans

De koninklijke bonbons van Marco Nijtmans

Dit jaar bezoekt de koninklijke familie op Koningsdag Amersfoort. Speciaal voor die gelegenheid ontwikkelde Marco Nijtmans van Patisserie Marco Nijtmans in Amersfoort een doosje met oranje bonbons, een 'Koninklijk doosje'.  "Het was een idee van mijn vrouw" vertelt Marco lachend. "Zij komt uit Zuid Duitsland en is erg enthousiast over het koningshuis....

Hop & Stork opent derde vestiging in Amsterdam

Hop & Stork opent derde vestiging in Amsterdam

In het centrum van Amsterdam opent chocoladewinkel Hop & Stork een derde vestiging. Op de begane grond van het rijksmonument Magna Plaza komt er een winkel met een open chocolade-atelier en een restaurant. In Amsterdam voegt Hop & Stork de dimensie wijn met chocolade toe aan het assortiment. Juli 2019 opent de Amsterdamse vestiging, die...