Hazelnootschuimtaart
Hazelnootschuimtaart is en blijft een favoriet van veel mensen. Een twist op deze klassieker bestaat uit hazelnootijs en een variegato van meringueschuim met grovere stukjes hazelnoot en chocolade. IJs en taart, taart en ijs, in één.
Recept en foto's: Bakeplus
Ingrediënten:
- 3500 gram Melkmix
- 280 gram AromItalia Exp.
- Hazelnoot fijn
- 75 gram Dextrose
- 2 stuks Pruvé Turko schuimplak 24 cm
- Gesmolten chocolade
Werkwijze:
Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af. Breek de schuimplakken en coat deze met gesmolten chocolade. Meng de pasta, melkmix en dextrose met een staafmixer. Draai de mix af in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op en meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.
-
Voor de variegato: meng de chocolade met cacaoboter
-
Voor de variegato: breek de schuimplakken
-
Voor de variegato: Coat de schuimplakken met de gesmolten chocolade
Meng de AromItalia Hazelnoot fijn pasta, melkmix en 75 gram dextrose met een staafmixer.
Draai de mix af in de ijsmachine.
Bouw de bak in lagen op.
Meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck
De overstroming in de zomer van 2021 in Valkenburg, trof ook het bedrijf van ijsmaker Ferry Philippi. Zijn ijssalon annex bakkerij en lunchroom kwam onder water te staan. Gedreven door zijn passie voor het ijs maken, pakte Philippi vorig voorjaar de draad weer op. Met de nieuwe naam Smaakmakerij Botterweck kreeg het familiebedrijf een tweede leven.
Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over
Het chocolademerk Coco & Sebas neemt zestien winkels van Leonidas over. Het Brabantse bedrijf heeft overeenstemming bereikt over de doorstart van de locaties met de curator van Handelsonderneming Min B.V., die de Leonidas-winkels exploiteerde. Ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels krijgen een doorstart. Ook het hoofdkantoor en de...
Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum
Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.