Hazelnootschuimtaart

Eindresultaat

Eindresultaat-300x199 Hazelnootschuimtaart is en blijft een favoriet van veel mensen. Een twist op deze klassieker bestaat uit hazelnootijs en een variegato van meringueschuim met grovere stukjes hazelnoot en chocolade. IJs en taart, taart en ijs, in één.

Recept en foto's: Bakeplus

Ingrediënten:

  • 3500 gram Melkmix
  • 280 gram AromItalia Exp.
  • Hazelnoot fijn
  • 75 gram Dextrose
  • 2 stuks Pruvé Turko schuimplak 24 cm
  • Gesmolten chocolade

Werkwijze:

Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af. Breek de schuimplakken en coat deze met gesmolten chocolade. Meng de pasta, melkmix en dextrose met een staafmixer. Draai de mix af in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op en meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.

  • Stap-1-300x199 Voor de variegato: meng de chocolade met cacaoboter
  • Stap-2-1-300x199 Voor de variegato: breek de schuimplakken
  • stap-3-1-300x199 Voor de variegato: Coat de schuimplakken met de gesmolten chocolade

Stap-4-300x199 Meng de AromItalia Hazelnoot fijn pasta, melkmix en 75 gram dextrose met een staafmixer.

Stap-5-300x199 Draai de mix af in de ijsmachine.

Stap-6-199x300 Bouw de bak in lagen op.

Stap-7-300x199 Meng de schuimplakken variegato tussen de lagen en over het ijs.

  Eindresultaat-300x199    

Dossiers
Lees ook
Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Net als het eerste boek Patisserie. eindigt ook de naam van deze uitgave op een punt: Chocolaterie. Maar het had van mij Chocolaterie! mogen heten. Natuurlijk is het niet het eerste uitgebreide boek over chocolade maar dit is echt wel de overtreffende trap wat mij betreft.

Nieuw hoofdkantoor voor Felchlin Zwitserland

Nieuw hoofdkantoor voor Felchlin Zwitserland

Na meer dan 100 jaar, werd in januari 2019 het hoofdkantoor van Max Felchlin AG met de productieruimten en de kantoorfaciliteiten samengevoegd in Ibach-Schwyz. Op deze manier is er een centrale faciliteit ontstaan, waar ruimte is voor zowel medewerkers van productie evenals kantoor, maar waar ook klanten en leveranciers samen komen.

Nederland grootste importeur van cacaobonen ter wereld

Nederland grootste importeur van cacaobonen ter wereld

Nederland is de grootste importeur van cacaobonen in de wereld. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS. In 2018 importeerde Nederland 1,1 miljard kg cacaobonen. In tien jaar tijd is die hoeveelheid verdubbeld; in 2008 importeerde Nederland 0,56 miljard kg.   Ongeveer de helft van de cacaobonen die Nederland importeert komt uit Ivoorkust. Ook...