Framboosdropijs

2 oktober 2017

13.-Dit-is-het-eindresultaat-300x199 A-merken in de vitrine slaan goed aan bij de consument. Kies daarom eens een opvallende dropsmaak voor uw ijs en combineer dit met frambozenijs. De verhouding frambozensorbetijs ten opzichte van dropijs ligt idealiter rond de 75 procent frambozenijs en 25 procent dropijs. Dropijs fungeert als variegato. Het droppoeder een aantal uren laten trekken geeft een intensere smaak en is zeker aan te raden. Een recept van Bakeplus.

Collegiale tip

Schep een bak kleine bolletjes dropijs en bewaar dit in de vriezer. Wanneer u frambozensorbetijs draait, pakt u de harde bolletjes dropijs en gebruikt dit als variegato. Dit scheelt tijd.

  • Stap 1

Meet 1.000 gram melkmix af.

4.-Weeg-het-framboosgruis-af-en-pureer-199x300

Stap 2

Voeg 70 gram Liquirizia toe.

2.-Voeg-70-gram-Liquirizia-toe-199x300

Stap 3

Mix de droppoeder goed door melkmix.

3.-Mix-de-droppoeder-goed-door-melkmix-199x300

Stap 4

Weeg het framboosgruis af en pureer.

4.-Weeg-het-framboosgruis-af-en-pureer-199x300

Stap 5

Voeg 1.585 gram sorbetmix, 200 gram water en 15 gram Aromultina toe.

5.-Voeg-1585-gram-sorbetmix-200-gram-water-15-gram-Aromultina-toe-199x300

Stap 6

Meng het geheel nogmaals goed.

6.-Meng-het-geheel-nogmaals-goed-199x300

  • Stap 7

Draai beide ijsjes af in de ijsmachine.

7.-Draai-beide-ijsjes-af-in-de-ijsmachine-300x199

Stap 8

Pak de twee afgedraaide smaken om de ijssmaak te gaan opbouwen.

8.-Pak-de-twee-afgedraaide-smaken-om-ijssmaak-op-te-gaan-bouwen-300x199

  • Stap 9

Doseer een toef frambozensorbetijs.

9.-Doseer-een-toef-frambozensorbet-300x199

  • Stap 10

Doseer toeven dropijs.

10.-Doseer-toeven-dropijs-300x199

Stap 11

Bouw de bak in zijn geheel op.

11.-Bouw-de-bak-in-zijn-geheel-op-300x199

Stap 12

    • Decoreer met frambozen dropsnoepjes

12.-Decoreer-met-frambozen-dropsnoepjes-300x199

  • Bron: Vakblad IJs 39-2017
  • Tekst en beeld: Bakeplus
  •    

Altijd op de hoogte blijven?