Framboosdropijs

13. Dit is het eindresultaat

13.-Dit-is-het-eindresultaat-300x199 A-merken in de vitrine slaan goed aan bij de consument. Kies daarom eens een opvallende dropsmaak voor uw ijs en combineer dit met frambozenijs. De verhouding frambozensorbetijs ten opzichte van dropijs ligt idealiter rond de 75 procent frambozenijs en 25 procent dropijs. Dropijs fungeert als variegato. Het droppoeder een aantal uren laten trekken geeft een intensere smaak en is zeker aan te raden. Een recept van Bakeplus.

Collegiale tip

Schep een bak kleine bolletjes dropijs en bewaar dit in de vriezer. Wanneer u frambozensorbetijs draait, pakt u de harde bolletjes dropijs en gebruikt dit als variegato. Dit scheelt tijd.

  • Stap 1

Meet 1.000 gram melkmix af.

4.-Weeg-het-framboosgruis-af-en-pureer-199x300

Stap 2

Voeg 70 gram Liquirizia toe.

2.-Voeg-70-gram-Liquirizia-toe-199x300

Stap 3

Mix de droppoeder goed door melkmix.

3.-Mix-de-droppoeder-goed-door-melkmix-199x300

Stap 4

Weeg het framboosgruis af en pureer.

4.-Weeg-het-framboosgruis-af-en-pureer-199x300

Stap 5

Voeg 1.585 gram sorbetmix, 200 gram water en 15 gram Aromultina toe.

5.-Voeg-1585-gram-sorbetmix-200-gram-water-15-gram-Aromultina-toe-199x300

Stap 6

Meng het geheel nogmaals goed.

6.-Meng-het-geheel-nogmaals-goed-199x300

  • Stap 7

Draai beide ijsjes af in de ijsmachine.

7.-Draai-beide-ijsjes-af-in-de-ijsmachine-300x199

Stap 8

Pak de twee afgedraaide smaken om de ijssmaak te gaan opbouwen.

8.-Pak-de-twee-afgedraaide-smaken-om-ijssmaak-op-te-gaan-bouwen-300x199

  • Stap 9

Doseer een toef frambozensorbetijs.

9.-Doseer-een-toef-frambozensorbet-300x199

  • Stap 10

Doseer toeven dropijs.

10.-Doseer-toeven-dropijs-300x199

Stap 11

Bouw de bak in zijn geheel op.

11.-Bouw-de-bak-in-zijn-geheel-op-300x199

Stap 12

    • Decoreer met frambozen dropsnoepjes

12.-Decoreer-met-frambozen-dropsnoepjes-300x199

  • Bron: Vakblad IJs 39-2017
  • Tekst en beeld: Bakeplus
  •    
Dossiers
Lees ook
Gelato World Cup 2020

Gelato World Cup 2020

Het wereldkampioenschap ijsbereiden vindt voor de negende keer plaats op Sigep, dit keer van 19 tot 21 januari 2020 in Rimini, Italië. Voor het eerst zien we twee vrouwelijke teamleiders en zullen Frankrijk en Italië op hetzelfde podium strijden.

Bakeplus helpt de startende ijsbereider

Bakeplus helpt de startende ijsbereider

In juli 2017 opende Xander Struijk IJshoeve Sloten. Een verrassende carrièrekeuze voor de voormalig student tandheelkunde. Nog geen twee jaar na de opening werd IJshoeve Sloten opgenomen in de lijst van vijftien beste ijssalons van Amsterdam. “Ik krijg dezelfde waardering als de grote familiebedrijven, dat voelt goed voor een beginneling.”

Amandel ananasijs met caramel

Amandel ananasijs met caramel

In de decembermaand denkt iedereen bij amandelen aan amandelspijs in staven en stollen, maar amandelen zijn zeker ook voor uw ijs een prachtige smaak. Wij combineren in dit ijsrecept de amandel met het zoete van ananas. Laat u verrassen!