Framboosdropijs

13. Dit is het eindresultaat

13.-Dit-is-het-eindresultaat-300x199 A-merken in de vitrine slaan goed aan bij de consument. Kies daarom eens een opvallende dropsmaak voor uw ijs en combineer dit met frambozenijs. De verhouding frambozensorbetijs ten opzichte van dropijs ligt idealiter rond de 75 procent frambozenijs en 25 procent dropijs. Dropijs fungeert als variegato. Het droppoeder een aantal uren laten trekken geeft een intensere smaak en is zeker aan te raden. Een recept van Bakeplus.

Collegiale tip

Schep een bak kleine bolletjes dropijs en bewaar dit in de vriezer. Wanneer u frambozensorbetijs draait, pakt u de harde bolletjes dropijs en gebruikt dit als variegato. Dit scheelt tijd.

  • Stap 1

Meet 1.000 gram melkmix af.

4.-Weeg-het-framboosgruis-af-en-pureer-199x300

Stap 2

Voeg 70 gram Liquirizia toe.

2.-Voeg-70-gram-Liquirizia-toe-199x300

Stap 3

Mix de droppoeder goed door melkmix.

3.-Mix-de-droppoeder-goed-door-melkmix-199x300

Stap 4

Weeg het framboosgruis af en pureer.

4.-Weeg-het-framboosgruis-af-en-pureer-199x300

Stap 5

Voeg 1.585 gram sorbetmix, 200 gram water en 15 gram Aromultina toe.

5.-Voeg-1585-gram-sorbetmix-200-gram-water-15-gram-Aromultina-toe-199x300

Stap 6

Meng het geheel nogmaals goed.

6.-Meng-het-geheel-nogmaals-goed-199x300

  • Stap 7

Draai beide ijsjes af in de ijsmachine.

7.-Draai-beide-ijsjes-af-in-de-ijsmachine-300x199

Stap 8

Pak de twee afgedraaide smaken om de ijssmaak te gaan opbouwen.

8.-Pak-de-twee-afgedraaide-smaken-om-ijssmaak-op-te-gaan-bouwen-300x199

  • Stap 9

Doseer een toef frambozensorbetijs.

9.-Doseer-een-toef-frambozensorbet-300x199

  • Stap 10

Doseer toeven dropijs.

10.-Doseer-toeven-dropijs-300x199

Stap 11

Bouw de bak in zijn geheel op.

11.-Bouw-de-bak-in-zijn-geheel-op-300x199

Stap 12

    • Decoreer met frambozen dropsnoepjes

12.-Decoreer-met-frambozen-dropsnoepjes-300x199

  • Bron: Vakblad IJs 39-2017
  • Tekst en beeld: Bakeplus
  •    
Dossiers
Lees ook
IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

In dit recept combineren we twee overheerlijke fruit purees van het Franse Andros Chef en wel de Mango Alphonso en de Frambozenpuree tot één fantastisch ogende creatie die zeker zal opvallen in je vitrine

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.