Framboosdropijs

13. Dit is het eindresultaat

13.-Dit-is-het-eindresultaat-300x199 A-merken in de vitrine slaan goed aan bij de consument. Kies daarom eens een opvallende dropsmaak voor uw ijs en combineer dit met frambozenijs. De verhouding frambozensorbetijs ten opzichte van dropijs ligt idealiter rond de 75 procent frambozenijs en 25 procent dropijs. Dropijs fungeert als variegato. Het droppoeder een aantal uren laten trekken geeft een intensere smaak en is zeker aan te raden. Een recept van Bakeplus.

Collegiale tip

Schep een bak kleine bolletjes dropijs en bewaar dit in de vriezer. Wanneer u frambozensorbetijs draait, pakt u de harde bolletjes dropijs en gebruikt dit als variegato. Dit scheelt tijd.

  • Stap 1

Meet 1.000 gram melkmix af.

4.-Weeg-het-framboosgruis-af-en-pureer-199x300

Stap 2

Voeg 70 gram Liquirizia toe.

2.-Voeg-70-gram-Liquirizia-toe-199x300

Stap 3

Mix de droppoeder goed door melkmix.

3.-Mix-de-droppoeder-goed-door-melkmix-199x300

Stap 4

Weeg het framboosgruis af en pureer.

4.-Weeg-het-framboosgruis-af-en-pureer-199x300

Stap 5

Voeg 1.585 gram sorbetmix, 200 gram water en 15 gram Aromultina toe.

5.-Voeg-1585-gram-sorbetmix-200-gram-water-15-gram-Aromultina-toe-199x300

Stap 6

Meng het geheel nogmaals goed.

6.-Meng-het-geheel-nogmaals-goed-199x300

  • Stap 7

Draai beide ijsjes af in de ijsmachine.

7.-Draai-beide-ijsjes-af-in-de-ijsmachine-300x199

Stap 8

Pak de twee afgedraaide smaken om de ijssmaak te gaan opbouwen.

8.-Pak-de-twee-afgedraaide-smaken-om-ijssmaak-op-te-gaan-bouwen-300x199

  • Stap 9

Doseer een toef frambozensorbetijs.

9.-Doseer-een-toef-frambozensorbet-300x199

  • Stap 10

Doseer toeven dropijs.

10.-Doseer-toeven-dropijs-300x199

Stap 11

Bouw de bak in zijn geheel op.

11.-Bouw-de-bak-in-zijn-geheel-op-300x199

Stap 12

    • Decoreer met frambozen dropsnoepjes

12.-Decoreer-met-frambozen-dropsnoepjes-300x199

  • Bron: Vakblad IJs 39-2017
  • Tekst en beeld: Bakeplus
  •    
Dossiers
Lees ook
Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Je hebt in een ijssalon met een groot aantal dingen rekening te houden. Is de inrichting van de ijssalon aantrekkelijk voor klanten? Zijn er genoeg lekkere en opvallende smaken te krijgen? Komen er wel genoeg klanten naar de ijssalon? Er zijn echter ook meerdere praktische zaken die belangrijk zijn. Daaronder: wat is de ideale temperatuur in een ijssalon?...

Hoe smaakt gezond schepijs?

Hoe smaakt gezond schepijs?

Verschillende ijsproducenten zoals Alpro, Oppo en Breyers, bieden 'gezond' ijs aan. Dit light-ijs zit niet alleen in een kleinere verpakking. Ook bevat het volgens de producenten minder suiker bevat, meer proteïne of minde calorieën. Het AD laat de smaak van dit ijs keuren door jury.

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.