Een ijsje mét pit

Spicy Chocolate Infusion_recept Laan heiloo_1

Na de drukte van de zomerpiek is er voor veel ijsbereiders weer ruimte om aan de slag te gaan met extra speciale ijscreaties. Frisse sorbetsmaken maken in het najaar plaats voor warme en romige smaken zoals mokka, appeltaart en chocolade. Laan Heiloo helpt graag mee om uw klanten ook dit seizoen te blijven verrassen. Sla de winterslaap over en presenteer uw klanten dit ijsje mét pit.

Spicy Chocolate Infusion

De Spicy Chocolate Infusion is hot. Dit ijsje van pure chocolade prikkelt de smaakpapillen door de toevoeging van de scherpe ­Habanero peper. Gecombineerd met een zoete frambozen ­variegato wordt de Spicy Chocolate Infusion een ware smaaksensatie. De romige chocolade, zoete framboos en de pittige peper zijn drie componenten die elkaar perfect uitbalanceren. Met dit ijsrecept zet u uw klanten gegarandeerd in vuur en vlam.

Ingrediënten:

Spicy Chocolate Infusion_recept Laan heiloo_2

 • 4000 g Witte basismix
 • 300 g Sorbetmix 40° brix
 • 500 g Chocolade callets puur Inaya Cacao Barry
 • 100 g Cacao amaro poeder Elenka
 • 10-16 g Habanero peper (intense fruitige chilipeper)
 • 15-20 g Gekonfijte sinaasappel of mandarijn zestes

Variegato

 • ± 200 g Framboos variegato MEC3

Werkwijze:

Spicy Chocolate Infusion_recept Laan heiloo_3

 1. Weeg alle bovenstaande ingrediënten af.
 2. Voeg 500 gram Inaya callets en 100 gram cacaopoeder samen in een kom met 1 à 1,5 liter melkmix.
 3. Verwarm dit totdat u een mooie homogene massa hebt. Vul dit geheel aan met de rest van de melkmix en de sorbetmix en roer het geheel goed door.
 4. Snij de Habanero peper extra fijn en voeg dit, samen met de geconfijte sinaasappel of mandarijn zestes aan 1/3 van de mix toe en laat dit een nacht intrekken in de koeling.
 5. Voeg de volgende dag de mixen bij elkaar en roer goed door.
 6. Draai het ijs af en spatel de framboos variegato door het ijs heen.
 7. Decoreer het geheel met dezelfde variegato en eventueel mooie chocolade decoraties en verse frambozen.

Laan Heiloo_logo

Wilt u meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan Heiloo: info@laan.nlof kijk op www.laan.nl/recepten.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Zo werkt alcohol in je ijs

Zo werkt alcohol in je ijs

Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daarom helder als je met alcohol in ijs aan de slag gaat.

Deelnemers Gouden IJscreatie bekend

Deelnemers Gouden IJscreatie bekend

Morgen, op 6 maart vindt tijdens IJs-Vak op het wedstrijdpodium de strijd om de Gouden Creatie plaats. Voorafgaand aan deze vakwedstrijd maakt het Ambachtelijk IJscentrum de dertien deelnemers bekend.

IJsontbijt en wedstrijden tijdens eerste dag IJs-Vak

IJsontbijt en wedstrijden tijdens eerste dag IJs-Vak

De eerste dag van IJs-Vak zit er alweer bijna op. Deze dag had een boordevol programma met veel activiteiten op het IJsplein. Zo konden bezoekers genieten van het ijsontbijt en gingen ijsbereiders de strijd aan om de Gouden IJsspatel en de Meesterlijke Smaak.