Een ijsje mét pit

Spicy Chocolate Infusion_recept Laan heiloo_1

Na de drukte van de zomerpiek is er voor veel ijsbereiders weer ruimte om aan de slag te gaan met extra speciale ijscreaties. Frisse sorbetsmaken maken in het najaar plaats voor warme en romige smaken zoals mokka, appeltaart en chocolade. Laan Heiloo helpt graag mee om uw klanten ook dit seizoen te blijven verrassen. Sla de winterslaap over en presenteer uw klanten dit ijsje mét pit.

Spicy Chocolate Infusion

De Spicy Chocolate Infusion is hot. Dit ijsje van pure chocolade prikkelt de smaakpapillen door de toevoeging van de scherpe ­Habanero peper. Gecombineerd met een zoete frambozen ­variegato wordt de Spicy Chocolate Infusion een ware smaaksensatie. De romige chocolade, zoete framboos en de pittige peper zijn drie componenten die elkaar perfect uitbalanceren. Met dit ijsrecept zet u uw klanten gegarandeerd in vuur en vlam.

Ingrediënten:

Spicy Chocolate Infusion_recept Laan heiloo_2

 • 4000 g Witte basismix
 • 300 g Sorbetmix 40° brix
 • 500 g Chocolade callets puur Inaya Cacao Barry
 • 100 g Cacao amaro poeder Elenka
 • 10-16 g Habanero peper (intense fruitige chilipeper)
 • 15-20 g Gekonfijte sinaasappel of mandarijn zestes

Variegato

 • ± 200 g Framboos variegato MEC3

Werkwijze:

Spicy Chocolate Infusion_recept Laan heiloo_3

 1. Weeg alle bovenstaande ingrediënten af.
 2. Voeg 500 gram Inaya callets en 100 gram cacaopoeder samen in een kom met 1 à 1,5 liter melkmix.
 3. Verwarm dit totdat u een mooie homogene massa hebt. Vul dit geheel aan met de rest van de melkmix en de sorbetmix en roer het geheel goed door.
 4. Snij de Habanero peper extra fijn en voeg dit, samen met de geconfijte sinaasappel of mandarijn zestes aan 1/3 van de mix toe en laat dit een nacht intrekken in de koeling.
 5. Voeg de volgende dag de mixen bij elkaar en roer goed door.
 6. Draai het ijs af en spatel de framboos variegato door het ijs heen.
 7. Decoreer het geheel met dezelfde variegato en eventueel mooie chocolade decoraties en verse frambozen.

Laan Heiloo_logo

Wilt u meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan Heiloo: info@laan.nlof kijk op www.laan.nl/recepten.

Dossiers
Lees ook
Coco & Sebas opent nieuwe vestiging in Utrecht

Coco & Sebas opent nieuwe vestiging in Utrecht

Coco & Sebas opent woensdag 13 oktober een nieuwe vestiging in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Het is de vijfde brandstore van het Brabantse chocolademerk. De officiële opening vindt plaats om 11.00 uur.  Het Brabantse chocolademerk Coco & Sebas bestaat vier jaar bestaat en groeit snel. Hun pay-off ‘Sparkle...

Laan Heiloo helpt ondernemers overwinteren

Laan Heiloo helpt ondernemers overwinteren

In de winterperiode sluiten veel ijssalons voor een paar maanden de deuren. Maar ook wanneer het buiten vriest, loont het om ijs te verkopen. Laan Heiloo legt uit hoe je als ijssalon ook in de winter succes boekt.

Ben & Jerry's boycot geeft problemen bij Unilever

Ben & Jerry's boycot geeft problemen bij Unilever

Het ijsmerk Ben & Jerry's besloot in juni om te stoppen met de verkoop van ijs in de bezette Palestijnse gebieden. Dit zorgt voor problemen bij moederbedrijf Unilever. Verschillende Amerikaanse staten willen vanwege de boycot van Ben & Jerry's hun aandelen verkopen.