Bijzonder kerstdessert

Christmas Drip Cake_Laan Heiloo

Kerstmis is hét moment om extra uit te pakken. Klanten zetten tijdens de feestdagen graag een bijzonder dessert op tafel. IJstaarten doen het daarom altijd goed in deze periode. Met heerlijke smaakcombinaties en mooie decoraties maakt een ijstaart absoluut indruk.

Christmas Drip Cake

Deze ijstaart met vanille, leche merengada en pistache ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar combineert ook een aantal verrassende smaken. Leche merengada is een typisch Spaans drankje gemaakt van melk, eiwit, suiker en kaneel. In combinatie met goed vanille-ijs en pistache is deze extra hoge ijstaart om te smullen.

Ingrediënten:

  • 200 gram Base Semifreddo Perfetto Natura MEC3
  • 25 gram Vanille French Pasta MEC3
  • 50 gram Leche merengada pasta MEC3
  • 1000 gram Melkbasis
  • Naar wens Amor Pistache Variegato Pernigotti Quella Pistache MEC3

Werkwijze:

  1. Maak de semifreddo met 1000 gram slagroom (zonder suiker) en 200 gram Base Semifreddo Perfetto Natura van MEC3. Voeg hier 25 gram vanille pasta aan toe.
  2. Maak twee ronde ijstaarten met ijs van leche meringada (1000 gram melkbasis + 50 gram leche meringada pasta). Voeg als variegato de Amor Pistache Variegato van Pernigotti toe. Zet de twee ijstaarten in de shockvriezer.
  3. Zet een ijstaart neer en vul de bovenkant af met de semifreddo. Plaats hier bovenop de tweede ijstaart en zet voor 7 minuten in de shockvriezer.
  4. Zet de bovenkant en de zijkanten aan met de semifreddo en strijk glad. Zet 15 min in de shockvriezer.
  5. Om de drip cake af te maken vul je een spuitzak met de Quella Pistache van MEC3. Laat de Quella vanaf de bovenkant van de ijstaart naar de zijkanten druipen voor het drip cake effect. Vul dan de bovenkant verder af met de Quella Pistache.
  6. Decoreer de bovenkant van de taart met rozetten van de semifreddo en voeg frambozen, halve macarons en andere decoraties toe die passen bij het seizoen.

Tip
Voeg extra kerstdecoratie toe zodat de ijstaart helemaal bij de feestdagen past.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.

IJsVak Gala op maandag 6 maart 2023

IJsVak Gala op maandag 6 maart 2023

Na de wedstrijddag De Gouden Spatel en De Gouden IJscreatie op IJsVak in Gorinchem, vindt voor het eerst sinds lange tijd weer het IJsVak Gala plaats. Na twee dagen strijden is het voor veel wedstrijddeelnemers tijd om te gaan genieten van een gezellige avond.

IJs in de media - januari 2023

IJs in de media - januari 2023

Vegan ijssalon IceLab NiceCream Creations, een interview met Angelo Betti en IJssalon Clevers breidt uit naar Gelderland. Wat lazen we afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.