Ananas Kurkuma ijs

recept ananas kurkuma ijs_Bakeplus_1

Een puur recept, met een frisse bite van ananas en een lekkere dosis kurkuma. Maak als ambachtelijke ijsbereider gebruik van pure smaken. IJs met kruiden en specerijen brengen verrassende sensaties, je weet niet wat je proeft! Kurkuma is een van de trendy kruiden van onze smaakmaker John en kon dus niet ontbreken in onze receptenreeks.

Ingrediënten

recept ananas kurkuma ijs_Bakeplus_2

  • 2.000 gram Bakto Base Mezzo melkmix
  • 2.000 gram Sorbetmix 40 Brix
  • 2.000 gram Fruitlife Ananas puree
  • 180 gram Fabbri delipasta Ananas
  • 15 gram Kurkuma
  • 20 gram emulgator

Werkwijze

recept ananas kurkuma ijs_Bakeplus_3

  • Weeg de grondstoffen volgens het recept af.
  • Verwarm 500 gram sorbetmix tot 65°C. Voeg dat toe aan de kurkuma.
  • Meng dit met overige sorbetmix, delipasta ananas, ananaspuree en emulgator. Controleer de Brix waarde van de compositie: 29 Brix.
  • Voeg daarna de melkmix toe. Meng dit met een staafmixer. Draai vervolgens de mix in uw ijsmachine.
  • Bouw de bak in lagen op. Werk de bak af met zelfgemaakte gekonfijte, gedroogde ananasschijven.

Handeling

recept ananas kurkuma ijs_Bakeplus_4

Gekonfijte, gedroogde ananasschijven.
Snij een ananas met schil in dikke schijven van ongeveer 3 mm. Blancheer de schijven (beetgaar) in suikerwater 1:1. Laat de schijven op een bakplaat 4 tot 6 uur in de oven drogen op 50°C.

Dossiers
Lees ook
‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

Meester Patissier Hidde de Brabander werkt bij het IJscentrum en doet niets liever dan verschillende disciplines combineren. Niet gek dus dat hij de ‘transportmiddelen’ van ijs eens onder de loep neemt. “Netto gezien is het namelijk zo’n 10 tot soms wel 50 procent van je hapje. Experimenteer daarom eens en maak daarmee je ijsje exclusiever, bijzonderder...

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.

Gilde van SVH Meesterijsbereiders wordt collectief lid van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Gilde van SVH Meesterijsbereiders wordt collectief lid van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Het Gilde van SVH Meesterijsbereiders, met als voorman Theo Clevers, heeft per direct een collectief lidmaatschap aangevraagd bij de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Alle praktiserende leden van het Gilde zijn daarmee nu lid van de branchevereniging. Hiermee werpt het sectorhuis IJs, de paraplu voor de ambachtelijke ijsbranche waaraan gewerkt wordt,...