Ananas Kurkuma ijs

recept ananas kurkuma ijs_Bakeplus_1

Een puur recept, met een frisse bite van ananas en een lekkere dosis kurkuma. Maak als ambachtelijke ijsbereider gebruik van pure smaken. IJs met kruiden en specerijen brengen verrassende sensaties, je weet niet wat je proeft! Kurkuma is een van de trendy kruiden van onze smaakmaker John en kon dus niet ontbreken in onze receptenreeks.

Ingrediënten

recept ananas kurkuma ijs_Bakeplus_2

  • 2.000 gram Bakto Base Mezzo melkmix
  • 2.000 gram Sorbetmix 40 Brix
  • 2.000 gram Fruitlife Ananas puree
  • 180 gram Fabbri delipasta Ananas
  • 15 gram Kurkuma
  • 20 gram emulgator

Werkwijze

recept ananas kurkuma ijs_Bakeplus_3

  • Weeg de grondstoffen volgens het recept af.
  • Verwarm 500 gram sorbetmix tot 65°C. Voeg dat toe aan de kurkuma.
  • Meng dit met overige sorbetmix, delipasta ananas, ananaspuree en emulgator. Controleer de Brix waarde van de compositie: 29 Brix.
  • Voeg daarna de melkmix toe. Meng dit met een staafmixer. Draai vervolgens de mix in uw ijsmachine.
  • Bouw de bak in lagen op. Werk de bak af met zelfgemaakte gekonfijte, gedroogde ananasschijven.

Handeling

recept ananas kurkuma ijs_Bakeplus_4

Gekonfijte, gedroogde ananasschijven.
Snij een ananas met schil in dikke schijven van ongeveer 3 mm. Blancheer de schijven (beetgaar) in suikerwater 1:1. Laat de schijven op een bakplaat 4 tot 6 uur in de oven drogen op 50°C.

Dossiers
Lees ook
Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...

IJs - Marleen Visser

IJs - Marleen Visser

IJs heeft dertig van de meest verrukkelijke en verrassende ijsrecepten van de zomer voor je verzameld. Te maken met óf zonder ijsmachine en geschikt voor beginnende en ervaren ijsmakers.

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Vorige week kreeg mister Icecream Jacques Vos een heus verrassingsfeest voorgeschoteld. Een afscheid kun je het namelijk niet noemen aangezien iedereen verwacht dat Jacques zich wel met de branche zal blijven bemoeien. Maar nu hij eind oktober met pensioen gaat was het wel een mooi moment voor een feestje in het IJscentrum en een eerbetoon in Vakblad...