Amandel ananasijs met caramel

Amandel Ananas IJs_Bakeplus

In de decembermaand denkt iedereen bij amandelen aan amandelspijs in staven en stollen, maar amandelen zijn zeker ook voor uw ijs een prachtige smaak. Wij combineren in dit ijsrecept de amandel met het zoete van ananas. Laat u verrassen!

Tekst en foto's: Bakeplus

Benodigdheden

  • 4000 g Base Mezzo melkmix
  • 120 g Fabbri delipasta almond
  • 120 g Fabbri delipasta ananas
  • 20 g Emulgator

Stap 1

Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af.

Amandel Ananas IJs_Bakeplus

Stap 2
Meng de grondstoffen met de staafmixer.

Amandel Ananas IJs 2_Bakeplus

Stap 3
Draai het ijs af in uw ijsmachine zoals u gewend bent.

Amandel Ananas IJs 3_Bakeplus

Stap 4
Gebruik voor de garnering 200 gram Royal Steensma caramelvulling. Bereid de caramelvulling voor. Roer goed door en spatel de vulling in een spuitzak.

Amandel Ananas IJs 4_Bakeplus

Stap 5
Bouw de bak in lagen op en meng de caramelvulling tussen de lagen en over het ijs. Modelleer het ijs in uw huisstijl.

Amandel Ananas IJs 5_Bakeplus

Stap 6
Decoreer het ijs met ananas, geroosterde amandelen en chocolade schotten.

Amandel Ananas IJs 6_Bakeplus

Dossiers
Lees ook
Ambachtelijk IJscentrum: "Neem de regels serieus en denk na over sluiting"

Ambachtelijk IJscentrum: "Neem de regels serieus en denk na over sluiting"

Eerder gaf de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het advies om ijssalons alléén open te houden voor afhaal en/of bezorging, als zij zich volledig kunnen houden aan de richtlijnen van het RIVM. Dit advies blijft maar: “Neem de regels serieus en geef in geen enkele situatie je eigen interpretatie aan de huidige richtlijnen. Gezien de kritieke situatie...

Hefe van Haag lanceert natuurlijke suikervervanger EQu

Hefe van Haag lanceert natuurlijke suikervervanger EQu

Bakkerij- en ijsgrondstoffen groothandel Hefe van Haag presenteerde op de huisbeurs voor ijsbereiders, de ‘Gelato Days’, het product EQu. Dit poederproduct is een puur natuurlijke suikervervanger en voldoet volledig aan de nieuwe EU-doelstellingen om suiker in bijvoorbeeld schepijs met minimaal 30 procent te reduceren.

Meer verdieping dankzij het meesterschap

Meer verdieping dankzij het meesterschap

IJs zit in het DNA van banketbakkerszoon Piet Tamminga. Sinds voorjaar 2019 mag hij zich SVH Meesterijsbereider noemen. In Puur Tamminga in Veenendaal combineert hij de verkoop van ijs met pastisserie en chocolade. Duurzaamheid is daarbij de rode draad. De meestertitel geeft hem vleugels. “Ik ben nog meer met het vak bezig.”