Amandel ananasijs met caramel

23 november 2019

In de decembermaand denkt iedereen bij amandelen aan amandelspijs in staven en stollen, maar amandelen zijn zeker ook voor uw ijs een prachtige smaak. Wij combineren in dit ijsrecept de amandel met het zoete van ananas. Laat u verrassen!

Tekst en foto's: Bakeplus

Benodigdheden

  • 4000 g Base Mezzo melkmix
  • 120 g Fabbri delipasta almond
  • 120 g Fabbri delipasta ananas
  • 20 g Emulgator

Stap 1

Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af.

Amandel Ananas IJs_Bakeplus

Stap 2
Meng de grondstoffen met de staafmixer.

Amandel Ananas IJs 2_Bakeplus

Stap 3
Draai het ijs af in uw ijsmachine zoals u gewend bent.

Amandel Ananas IJs 3_Bakeplus

Stap 4
Gebruik voor de garnering 200 gram Royal Steensma caramelvulling. Bereid de caramelvulling voor. Roer goed door en spatel de vulling in een spuitzak.

Amandel Ananas IJs 4_Bakeplus

Stap 5
Bouw de bak in lagen op en meng de caramelvulling tussen de lagen en over het ijs. Modelleer het ijs in uw huisstijl.

Amandel Ananas IJs 5_Bakeplus

Stap 6
Decoreer het ijs met ananas, geroosterde amandelen en chocolade schotten.

Amandel Ananas IJs 6_Bakeplus

Altijd op de hoogte blijven?