Amandel ananasijs met caramel
In de decembermaand denkt iedereen bij amandelen aan amandelspijs in staven en stollen, maar amandelen zijn zeker ook voor uw ijs een prachtige smaak. Wij combineren in dit ijsrecept de amandel met het zoete van ananas. Laat u verrassen!
Tekst en foto's: Bakeplus
Benodigdheden
- 4000 g Base Mezzo melkmix
- 120 g Fabbri delipasta almond
- 120 g Fabbri delipasta ananas
- 20 g Emulgator
Stap 1
Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af.
Stap 2
Meng de grondstoffen met de staafmixer.
Stap 3
Draai het ijs af in uw ijsmachine zoals u gewend bent.
Stap 4
Gebruik voor de garnering 200 gram Royal Steensma caramelvulling. Bereid de caramelvulling voor. Roer goed door en spatel de vulling in een spuitzak.
Stap 5
Bouw de bak in lagen op en meng de caramelvulling tussen de lagen en over het ijs. Modelleer het ijs in uw huisstijl.
Stap 6
Decoreer het ijs met ananas, geroosterde amandelen en chocolade schotten.
Dossiers
Meer over
Lees ook
Sinaasappel Kaneelijs met chocolademelk
Hygge (spreek uit als ‘Huuge’) is overgewaaid uit Denemarken en draait om de kleine dingen die je hart laten zingen. In Nederland herkennen we hygge aan de gezelligheid van vroeg de gordijnen dicht en de kaarsen aan, op de bank met een dekentje en warme chocolademelk.
The ultimate ice cream cake book
Dit boek van Kelly Mikolich is in eerste instantie bedoeld voor thuiskoks, maar dat neemt niet weg dat de ideeën erin ook professionele ijsbereiders kunnen inspireren. Want ook in de wintermaanden gaat er niets boven een ijstaart.
Wat lazen we in het laatste kwartaal?
In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het laatste kwartaal van 2020? De top 5 van oktober, november en december.