Amandel ananasijs met caramel

Amandel Ananas IJs_Bakeplus

In de decembermaand denkt iedereen bij amandelen aan amandelspijs in staven en stollen, maar amandelen zijn zeker ook voor uw ijs een prachtige smaak. Wij combineren in dit ijsrecept de amandel met het zoete van ananas. Laat u verrassen!

Tekst en foto's: Bakeplus

Benodigdheden

  • 4000 g Base Mezzo melkmix
  • 120 g Fabbri delipasta almond
  • 120 g Fabbri delipasta ananas
  • 20 g Emulgator

Stap 1

Weeg de grondstoffen volgens bovenstaand recept af.

Amandel Ananas IJs_Bakeplus

Stap 2
Meng de grondstoffen met de staafmixer.

Amandel Ananas IJs 2_Bakeplus

Stap 3
Draai het ijs af in uw ijsmachine zoals u gewend bent.

Amandel Ananas IJs 3_Bakeplus

Stap 4
Gebruik voor de garnering 200 gram Royal Steensma caramelvulling. Bereid de caramelvulling voor. Roer goed door en spatel de vulling in een spuitzak.

Amandel Ananas IJs 4_Bakeplus

Stap 5
Bouw de bak in lagen op en meng de caramelvulling tussen de lagen en over het ijs. Modelleer het ijs in uw huisstijl.

Amandel Ananas IJs 5_Bakeplus

Stap 6
Decoreer het ijs met ananas, geroosterde amandelen en chocolade schotten.

Amandel Ananas IJs 6_Bakeplus

Dossiers
Lees ook
Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...

IJs - Marleen Visser

IJs - Marleen Visser

IJs heeft dertig van de meest verrukkelijke en verrassende ijsrecepten van de zomer voor je verzameld. Te maken met óf zonder ijsmachine en geschikt voor beginnende en ervaren ijsmakers.

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Vorige week kreeg mister Icecream Jacques Vos een heus verrassingsfeest voorgeschoteld. Een afscheid kun je het namelijk niet noemen aangezien iedereen verwacht dat Jacques zich wel met de branche zal blijven bemoeien. Maar nu hij eind oktober met pensioen gaat was het wel een mooi moment voor een feestje in het IJscentrum en een eerbetoon in Vakblad...